Úvod Výrobcovia Samsung Samsung zahanbí iPhone X: Všetky senzory a fotoaparát zapustí priamo do displeja!

Samsung zahanbí iPhone X: Všetky senzory a fotoaparát zapustí priamo do displeja!

Je toto riešenie pre telefóny budúcnosti?

10
Zdroj: Phone Arena

Keď čínsky výrobca Vivo, ktorý je inak v domovskej zemi jedným z najväčších výrobcov, predstavil zariadenie so snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji, zvyšok výrobcov ostal mierne zahanbených. Aj by mali byť. Firmy ako Samsung, LG, Huawei či Apple na to peniaze určite majú, tak prečo neboli prví?

Všetci títo výrobcovia už teraz pracujú na zariadeniach, ktoré uvidíme až o rok či dva. Dá sa teda predpokladať, že disponujú technológiami, o ktorých sa minimálne nám v redakcii len sníva. Sme si istí, že Samsung už finišuje s prácami na snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji a aj keď sa neobjaví priamo v Galaxy S9, v Note 9 by sa už veru mohol. Skončí sa vývoj snímačov len pri odtlačkoch prstov? Vyzerá to tak, že nie.

Samsung si patentoval unikátne uloženie fotoaparátu a senzorov.

Samsung sa podľa všetkého snaží spraviť oveľa viac. Jeho cieľom je pod displej dostať aj fotoaparát a senzory, pre ktoré inak musí nad displejom vyčleniť miesto.

Plány prezradil patent

O chystanej novinke sme sa dozvedeli vďaka juhokórejskému patentovému úradu, WIPO (World intellectual Property Organization), ktorý zverejnil patent Samsungu týkajúci sa integrácie fotoaparátu a senzorov priamo do displeja.

Aby sme boli presnejší, Samsung v displeji spraví malé otvory, do ktorých vloží všetky potrebné senzory. To v praxi znamená, že získaš viac „displejového“ miesta, než v prípade iPhone X.