Úvod Výrobcovia POTVRDENÉ: Samsung porušil patenty Huawei týkajúce sa 4G technológie

POTVRDENÉ: Samsung porušil patenty Huawei týkajúce sa 4G technológie

Samsung uznali vinným z porušenia patentov patriacich Huawei.

0

Súboj spoločností neprebieha len na pultoch obchodov, ale aj v súdnych sieňach. Iste si spomínaš na obrovský súdny spor medzi Apple a Samsung, z ktorého vyšiel víťazne výrobca iOS zariadení. Juhokórejský Samsung teraz prehral ďalší súdny spor.

Ešte v máji 2016 totiž Huawei v Číne podal žalobu na Samsung týkajúcu sa niektorých ich patentov. Po roku a ôsmich mesiacoch čínsky súd konečne rozhodol, a to v prospech Huawei.

Najväčší výrobca smartfónov na svete skutočne porušil dva patenty týkajúce sa 4G štandardu patriace čínskemu výrobcovi. Okrem toho súd zistil, že Samsung úmyselne odkladal pojednávacie procesy, pravdepodobne kvôli tomu, že dobre vedel, že prehrá.

Súdu trvalo vyhodnotenie výsledkov až 18 dní, čo je dosť nezvyčajné. Svedčí to o tom, že išlo o komplikovaný prípad, ktorého rozlúsknutie nebolo jednoduché. Tak či tak, dá sa očakávať, že Samsung bude musieť zaplatiť odškodné. Koľko to bude zatiaľ známe nie je.

Samsung minulý rok v Číne prehral ešte jeden spor, na základe ktorého musel na účet Huawei zaplatiť odškodné vo výške 9,5 milióna eur.