Úvod Výrobcovia Samsung Samsung v EU registruje ochrannú známku Metal 12. O čo ide?

Samsung v EU registruje ochrannú známku Metal 12. O čo ide?

0
Foto: Wccftech

Samsung podal na Úrade Európskej únie pre duševné vlastníctvo prihlášku pre registráciu ochrannej známky Metal 12, za ktorou sa ukrýva nový konštrukčný materiál.

Metal 12 je novou zliatinou horčíka a hliníka, z ktorej môžu byť v budúcnosti vyrobené smartfóny a inteligentné hodinky Samsungu. Materiál Metal 12 má predstavovať nesmierne odolnú, no zároveň veľmi ľahkú zliatinu horčíka a hliníka (12 je protónové číslo horčíka).

Nejde pritom o žiadny prototyp. Prvé zariadenie, ktoré je vyrobené z tejto zliatiny, Samsung ukázal na podujatí CES 2018. Išlo o prenosný počítač Samsung Notebook 9 (2018).

Metal 12
Notebook 9 (2018) © Samsung

Špekulácie, že Samsung bude pri výrobe svojich prémiových inteligentných telefónov používať horčík existujú už pár rokov. Neoficiálne správy hovoria, že Samsung testoval zliatinu horčíka aj pri smartfóne Samsung Galaxy S7. Prototyp sa však nedočkal komerčnej podoby.

Je ale nepravdepodobné, že Samsung z tejto zliatiny vyrobí Samsung Galaxy S9 alebo Samsung Galaxy Note 9. Spoločnosť ochrannú známku ešte len registrovala, a tak skôr vkladáme nádeje do vlajkových mobilných produktov pre rok 2019.

Pevnejšie, odolnejšie a ľahšie telá smartfónov určite radi uvidíme.