Úvod Zariadenia Smartwatch Samsung chce pri hodinkách Gear S4 integrovať batériu priamo do remienka

Samsung chce pri hodinkách Gear S4 integrovať batériu priamo do remienka

Samsung chystá výrazné vylepšenie výdrže batérie svojich inteligentných hodiniek.

1

Vyzerá to tak, že sa Samsung chystá zásadne vylepšiť kvalitu svojich inteligentných hodiniek. Je jeden z mála, ktorý sa o tento segment zaujíma vážnejšie.

Na internete sa objavilo niekoľko nových patentov, ktoré poodhaľujú budúcnosť obľúbeného radu inteligentných hodiniek. Je celkom možné, že sa objavia aj v chystanom modeli, Gear S4, ak sa tak bude volať.

Azda najzaujímavejším patentom je ten, ktorý sa týka batérie. Juhokórejský výrobca totiž plánuje zabudovať batériu priamo do remienka hodiniek, čo by mohlo výrazne pomôcť výdrži batérie. Jedno je však jasné, aby išlo o bezpečné zariadenie, batéria musí byť ohybná a poriadne otestovaná. Batérie by mali byť integrované do oboch strán remienku.

Ak sa Samsungu skutočne podarí presunúť batériu do remienka, ostane mu viac miesta pre zabudovanie nových komponentov priamo do ciferníka. Medzi nimi by sa mal nachádzať fotoaparát, senzor okolitého osvetlenia, priblíženia a či snímač odtlačkov prstov.

Bolo by fantastické, ak by Samsung zapracoval všetky tieto novinky už v Gear S4. Či sa tak skutočne stane ukáže len čas.