Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+: Poznáme kapacitu batérií, nebude sa ti...

Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+: Poznáme kapacitu batérií, nebude sa ti páčiť

6
Galaxy S9
Súčasná generácia Samsung Galaxy S8

Brazílsky národný telekomunikačný úrad vydal protokol z najnovšej certifikácie, ktorý má patriť dvom očakávaným novinkám z kórejskej dielne menom Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+. Dokumenty prezrádzajú dôležitý parameter. 

Kapacita batérie je odrazovým mostíkom, na základe ktorého sa často odhaduje výdrž na jedno nabitie. Tú však ovplyvňujú softvérové optimalizácie, energetická náročnosť komponentov, hlavne displeja a čipsetu a samozrejme užívateľské návyky.

Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+ budú mať batérie s rovnakou kapacitou ako súčasné verzie. Dokument teda hovorí o 3 000 mAh kapacite v prípade menšej verzie a o 3 500 mAh kapacite pri väčšom Galaxy S9+.

samsung galaxy S9
© ANATEL
samsung galaxy S9+
© ANATEL

Aj keď nádeje smerovali k aspoň o niečo väčším batériám, konštrukcia zrejme nepustí. Bude takmer identická so súčasnými generáciami a tak pre väčšie batérie jednoducho asi nebude miesto.

Batérie sú v protokole identifikované kódom EB-BG960ABE a EB-GB965ABE. Kódy sa zhodujú s nedávnou certifikáciou amerického telekomunikačného úradu.

Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+ však napriek rovnakým kapacitám batérií môžu ponúknuť dlhšiu výdrž na jedno nabitie. Dopomôže k nej nová generácia high-end čipsetov Snapdragon a Exynos, ktoré budú energeticky menej náročné a niečo istotne vylepšia aj softvéroví inžinieri.

Skutočnú kondíciu ale preveria až prvé fyzické testovania, ktoré sa objavia niekedy v priebehu marca, kedy by mali nové vlajkové smartfóny putovať na hlavné trhy.