Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+: Väčšie batérie a ešte rýchlejšie nabíjanie...

Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+: Väčšie batérie a ešte rýchlejšie nabíjanie nečakajte

0
samsung galaxy S9
Ilustr. foto

Smartfóny Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+ budú predstavené koncom februára na podujatí MWC 2018. Zo súčasných generácií prevezmú dizajn, kapacity batérií a taktiež technológiu pre ich rýchle nabíjanie.

Súčasné generácie smartfónov ponúkajú veľmi dobrú výdrž na jedno nabitie a platí to aj o rýchlosti nabíjania. Ak ste však očakávali aspoň mierne navýšenie kapacity akumulátorov a ešte rýchlejšie nabíjanie, sklameme vás.

Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+ ale môžu vydržať na jedno nabitie dlhšie, aj keď sa nabijú za približne rovnaký čas, ako súčasné generácie. Energeticky efektívnejší procesor a optimalizácie novšieho operačného systému výdrž istotne mierne predĺžia.

Samsung Galaxy S9 bude mať batériu s kapacitou 3000 mAh a Samsung Galaxy S9+ 3500 mAh akumulátor. Aspoň to vyplýva z dokumentu brazílskeho telekomunikačného úradu.

O možnostiach rýchleho nabíjania pre zmenu vypovedá protokol čínskej certifikačnej organizácie CCC. Pri pohľade na údaje zistíme, že Samsung Galaxy S9 a Galaxy S9+ budú disponovať rovnakými zdrojmi rýchleho nabíjania ako súčasné generácie.

samsung galaxy S9
© Dealntech

Tzv. 15W adaptívne rýchle nabíjanie (9V/1,67A) vidíme v spojení s kódovým označením SM-G960x, ktoré patrí menšej verzii, a taktiež s označením SM-G965x, ktoré sa týka väčšieho modelu S9+. Malé x nahrádza číslica, ktorá je menná v závislosti od regiónu, pre ktorý sú zariadenia certifikované. Číslo 0 je napr. Čína, číslo 8 Taiwan a tak podobne.

Samsung však nabíjanie zrýchliť môže. Pohodlný bezdrôtový spôsob nabíjania výrobca medzi generáciami vylepšuje a tento rok by mohlo byť zase o niečo rýchlejší.

Eso v rukáve najnovších vlajkových lodí s logom Samsung bude mať inú podobu. Kórejský technologický líder pripravuje podstatné vylepšenie fotoaparátov, pri ktorých sa skloňuje zatiaľ najvyššia svetelnosť f/1.5, FHD slow-mo videá pri 480 FPS alebo ultra rýchle Dual Pixel zaostrovanie.

Veríme, že sa stále neoficiálne informácie čoskoro potvrdia.