Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Balenie pre Samsung Galaxy S9 na FOTO: Prezrádza super slow-mo videá a...

Balenie pre Samsung Galaxy S9 na FOTO: Prezrádza super slow-mo videá a rekordnú svetelnosť

29
Neoficiálny render Samsung Galaxy S9

Už vieme, že Samsung predstaví model Galaxy S9 a Galaxy S9+ na podujatí MWC 2018, ktoré sa koná koncom februára v Barcelone. Stále však celkom presne nevieme, čo môžeme očakávať.

Uniknutým informáciám a rôznym indíciám nahráva čerstvá fotografia maloobchodného balenia, ktoré má patriť práve očakávanej vlajkovej lodi Samsung Galaxy S9. Ak je balenie skutočné, čo pravdepodobne je, máme sa na čo tešiť.

Balenie prezrádza už skôr zverejnené špecifikácie ako 5,8-palcový Super AMOLED displej, 4 GB operačnú pamäť, 64 GB interné úložisko alebo stereo reproduktory vyladené spoločnosťou AKG.

Neprekvapuje tiež krytie IP68, bezdrôtové nabíjanie či slúchadlá AKG, ktoré by sme aj tento rok mali nájsť priamo v balení.

Samsung Galaxy S9
© Reddit

Fotoaparát s rekordnými parametrami

Samsung tento rok vylepší fotoaparát, a to možno významnejšie. Na balení sa totižto vyníma 12 Mpx snímač s optickou stabilizáciou obrazu a Super Speed Dual Pixel technológiou. Pozoruhodný je údaj o premenlivej svetelnosti. Napriek jednému primárnemu objektívu na balení vidíme hodnoty F/1.5 a F/2.4.

Rekordná svetelnosť bude zrejme určená do špecifických podmienok. Vychádzame z modelu Samsung W2018, ktorý bol predstavený začiatkom decembra 2017 v Číne a ktorý disponuje papierovo rovnakou foto zostavou s mechanickou clonou. Luxusné „véčko“ sa v Číne predáva za asi 2000 dolárov (viac info TU).

Kvalitné slow-mo videá

Na svoje by si mali prísť aj tvorcovia video obsahu. Super spomalené videá sú nesmierne efektné a Samsung Galaxy S9 môže touto funkciou odpovedať na 960 PFS kapacity vlajkovej Sony Xperie XZ Premium.

Sony Xperia XZ Premium priniesla ultra spomalené videá do segmentu smartfónov ako prvá. Záznam v 960 FPS ale bol obmedzený krátkym časom snímania.

Samsung Galaxy S9 príde so skenerom očnej dúhovky, snímačom odtlačkov prstov, ktorý sa presunie pod segment s fotoaparátom a možno sa dočkáme ešte o niečo užších horizontálnych rámikov. Dizajn ale bude viac menej totožný so súčasnou generáciou.

Radi si počkáme na ďalšie presnejšie informácie.