Úvod Samsung Samsung Galaxy A8 (2018) PRVÉ POCITY: Vyskúšali sme si Samsung A8 (2018)! Ak máte otázky, pýtajte...

PRVÉ POCITY: Vyskúšali sme si Samsung A8 (2018)! Ak máte otázky, pýtajte sa!

Aká je novinka od Samsungu? Ak ťa zaujala, pýtaj sa, práve ju testujeme!

27
Samsung Galaxy A8

Samsung Galaxy A8 pre rok 2018 vstupuje oddnes do voľného predaja aj u nás, na Slovensku. Časom sa tiež objaví v ponukách operátorov Orange, Telekom a O2. Samsung si za novinku vyššej strednej triedy pýta maloobchodnú odporúčanú cenu 499 EUR.

Samsung Galaxy A8 je u nás dostupný v troch farbách (zlatá, šedá a čierna). Operátori Orange a Telekom budú ponúkať single SIM verziu smartfónu. Vo voľnom predaji a u operátora O2 však nájdete prevedenie, ktoré pojme dve aktívne SIM karty a taktiež microSD kartu.

Podrobnosti nájdete v oficiálnej tlačovej správe TU.

Jeden z prvých kusov v čiernej farbe už máme v rukách a v najbližších dňoch preveríme či je skutočne hoden ceny, za ktorý sa predáva. Ak si spomínate, vlaňajšia generácia bola o niečo lacnejšia a veľmi podarená (recenzia TU).

Samsung Galaxy A8

Z prvých dojmov Samsung Galaxy A8 usudzujeme, že je o niečo vyšší a ťažší, ako predchodca. Rozmery a váha ale neprekážajú. Prémiové spracovanie konštrukcie zostalo zachované a je príkladné.

Samsung Galaxy A8

Okamžite si všímame dve predné kamery, USB C a 3,5 mm audio konektor v spodnej časti zariadenia. Snímač odtlačkov prstov sa nachádza pod zadným fotoaparátom a má intuitívne dosiahnuteľnú polohu.

Samsung Galaxy A8

Najviac však udrie do očí podstatne vylepšený dizajn, o ktorý sa postaral takzvaný nekonečný displej s pomerom strán 18:9. Vzhľad vychádza z vlajkových lodí, čo je vidieť, displej však nie je zakrivený. V bočnej hrane nenájdete podobne, ako na Galaxy S8 či Note 8 tlačidlo pre spustenie inteligentného asistenta Bixby.

Samsung Galaxy A8

Ak opomenieme prísnejšie zaoblené rohy a hrany zadnej strany, Samsung Galaxy A8 je takmer dokonalým obdĺžnikom. Pocit z uchopenia je pomerne istý, aj keď nejde zrovna o najideálnejší grip.

Samsung Galaxy A8

Samsung Galaxy A8 je ale celkom iste veľmi pekný, vzhľad si najlepšie užijete tesne po otvorení balenia a stiahnutí ochranných fólií z výroby. Telo z oboch strán prekrýva sklo, a tak odtlačky prstov či iné nečistoty doslova priťahuje.

Samsung Galaxy A8

Všetky poznatky a hlavne skúsenosti nájdete o pár týždňov v písanej recenzii. Ak máte otázky, pokojne nám ich zanechajte v diskusii. Radi na ne odpovieme.