Úvod Zaujímavosti Už to začína: Ruský biznismen kúpil dve elektrárne, aby mal dosť šťavy...

Už to začína: Ruský biznismen kúpil dve elektrárne, aby mal dosť šťavy na ťažbu kryptomeny

0

Niekomu stačí elektrická sieť, ktorú má k dispozícii vo svojej izbe, niekomu zase ani jedna elektráreň. Aleksey Kolesnik si za pár miliónov dolárov preto zaobstaral rovno dve, ktoré hodlá premeniť na obrovské ťažiace strediská kryptomeny, ako je napríklad Bitcoin

S informáciou vyrukoval populárny ruský web Kommersant, ďalej ju posunul Coin Telegraph. Aleksey ju mal dokonca sám nepriamo potvrdiť.

Dozvedeli sme sa tak, že spomínaný biznismen zaplatil niečo okolo troch miliónov amerických dolárov. Obe elektrárne stoja v regiónoch, ktoré sú vzdialené od Moskvy asi 1 200 kilometrov, píše web RT.

Aleksey Kolesnik plánuje z elektrárni spraviť dátové centrá a tiež centrá na ťažbu kryptomien, no zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne bližšie informácie, kedy sa do tohto ambiciózneho projektu hodlá pustiť. Najskôr musí počkať na rozhodnutie vlády, v opačnom prípade môže mať podľa jeho slov nemalé patálie.

Aj Rusko pracuje na regulácii

Momentálne sa nachádzajú v štádiu, kedy rozmýšľajú nad tým, aký krok by mali podniknúť, aby boli spokojné všetky zainteresované strany. Pokiaľ by legislatívna regulácia verejnosti príliš nevoňala, môžu vzniknúť nepokoje (petície a podobne), aké nedávno nakrátko zachvátili Južnú Kóreu po prekvapujúcich policajných záťahoch na kryptozmenárne a rozšírení špekulácií ohľadne zákazu obchodovania s digitálnymi mincami.

Vláda uvažuje nad tým, ako by bolo najideálnejšie regulovať kryptomeny, pričom námestník ministra financií Aleksey Moiseev ešte v decembri navrhol, aby ťažba bitcoinov a iných foriem online peňazí bola považovaná za ilegálnu činnosť, avšak ich nakupovanie alebo obchodovanie s nimi má zostať v rámci legislatívy,“ uvádza vo svojom článku RT.