Úvod Výrobcovia Razer Razer Phone čelí kritike: Užívatelia nahlasujú problémy so snímačom odtlačkov, fotoaparátom a...

Razer Phone čelí kritike: Užívatelia nahlasujú problémy so snímačom odtlačkov, fotoaparátom a displejom

Výrobca komplikácie potvrdil.

0
razer phone

Razer Phone je vôbec prvým smartfónom spoločnosti Razer, ktorý doposiaľ zbieral samú chválu. Pomerne neočakávane sa však objavila spŕška kritiky, ktorou vlastníci zariadenia nešetria.

Tí poukazujú na nefunkčné rozpoznávanie odtlačkov prstov, nekorektne pracujúci fotoaparát alebo dokonca na chyby displeja, ktorý pri predstavení zariadenia zaujal unikátnou 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

Aby sme boli presnejší, užívatelia hlásia, že snímač odtlačkov prstov prestal pracovať z ničoho nič. Po navštívení nastavení smartfónu dokonca niektorí užívatelia zistili, že v nich tento spôsob autentifikácie ani nefiguruje.

razer phone
Snímanie odtlačkov zmizlo z nastavení © piunikaweb.com

Ďalší užívatelia sa síce stretli s menej závažným problémom, ktorý je ale napriek tomu aj tak nepríjemný. Aplikácia fotoaparátu totižto sama od seba aktivuje rôzne filtre, napríklad fialové zobrazenie scény a pod., ktoré sú viditeľné pri aktívnom snímaní fotoaparátom.

Čo sa týka výnimočného 120 HZ displeja, vlastníci postrehli jeho blikanie, dokonca nečitateľnosť a počas hrania dochádza k stlmeniu osvetlenia, zväčša po 30-tich minútach.

razer phone
Filtre aplikácia fotoaparátu spúšťa bez interakcie užívateľa © piunikaweb.com

Sťažnosti sa kopia na oficiálnom fóre spoločnosti Razer, predstavitelia výrobcu ich zobrali na vedomie a situáciu riešia.

Obnovenie výrobných nastavení smartfónu môže pomôcť, nie je to však pravidlom. Spoločnosť Razer ale uviedla, že čoskoro zverejní opravnú aktualizáciu, ktorú si budú môcť užívatelia nainštalovať manuálne, teda kvázi okamžite.

Predpokladáme, že dôjde aj k OTA doručovaniu aktualizácie, no tento proces môže trvať dlhšie.