Úvod Výrobcovia Vivo Predný panel pre Vivo X30 na FOTO: Bude mať mini výrez v...

Predný panel pre Vivo X30 na FOTO: Bude mať mini výrez v štýle iPhone X

Vivo pokračuje v obnovovaní svojej ponuky. Na Slovensku exotický výrobca je vo svete špičkou.

1
vivo x30
© MMDDJ

Vivo je možno v našich končinách považovaný za exotickejšieho výrobcu, no ide o veľmi dôležitého hráča trhu. Vivo je treťou najpredávanejšou značkou v obrovskej Číne a na konte má vôbec prvý smartfón so snímačom odtlačkov umiestneným priamo v displeji. 

K smartfónom Vivo sa dá najlepšie dostať v rámci cezhraničného predaja. Vivo X20 Plus UD so zabudovaným snímačom odtlačkov priamo v displeji zatiaľ nemá oficiálnu cenovku. Predbežné objednávky sú zahájené výhradne na čínskom trhu. Predaj by mal byť spustený niekedy vo februári.

Aktuálne sa na sociálnej sieti Twitter objavili fotografie predného panela, ktorý má patriť smartfónu Vivo X30, čiže podľa označenia ešte vyššie zasadenému modelu.

Model X20 Plus UD má síce snímač odtlačkov v displeji, no parametrami skôr zapadá do strednej triedy. Pri pohľade na predný panel nadchádzajúcej, možno vlajkovej lode môžeme vidieť maximum displeja a minimum rámikov.

vivo x30
© MMDDJ

Bočné rámiky prakticky neexistujú, spodný rám je veľmi štíhly a vo vrchnej časti prekvapuje výrez v štýle smartfónu iPhone X. Výrez je ale podstatne menší a pokrýva iba nevyhnutný mikrofón, senzory a prednú kameru. Displej bude mať väčšiu uhlopriečku.

Preteky o čo najdokonalejší pomer obrazovky voči prednému panelu zariadenia tak pokračujú. Víťaz stále nie je jednoznačný. Spomínaný výrez v displeji je vo svete Android smartfónov skôr raritou.

Disponuje ním pár zariadení, ktoré sa u nás  cestou oficiálnej distribúcie nepredávajú. Ide napríklad o prvotinu Essential Phone alebo Sharp Aquos S2.