Úvod Aplikácie APK: TOP foto režim z Google Pixel 2 môžeš využiť aj na...

APK: TOP foto režim z Google Pixel 2 môžeš využiť aj na iných Pixeloch a Nexus smartfónoch!

0
nexus 5x

Najnovšia generácia smartfónov od Google, Pixel 2 a Pixel 2 XL, na seba strhli pozornosť aj vďaka fotografickým schopnostiam, ktoré majú najlepšie výsledky spomedzi všetkých smartfónov.

Foto korunu smartfónom nasadili experti z DxOMark, ktorým sa popri bežnom snímaní páčil aj režim pre snímanie portrétov s efektom neostrého pozadia objektu. Tento režim je však výsostnou funkciou modelov Pixel 2.

Za normálnych okolností tento režim nenájdete v predošlých generáciách zariadení Google Pixel a ani v posledných Nexusoch. Portrétový režim je možné dostať do týchto zariadení menším trikom, o ktorý sa postaral vývojár Charles Chow.

Vďaka jeho schopnostiam môžete používať režim pre snímanie portrétov v smartfónoch Google Pixel prvej generácie a v modeloch Nexus 6P a Nexus 5X. Vývojár už v minulosti dokázal preniesť funkcie Google fotoaparátov aj do iných zariadení.

Nexus
Štýlový portrét dokáže zhotoviť aj Nexus 5X

Išlo napríklad o režim HDR+, Zero Shutter Lag či zábavné nálepky rozšírenej reality. Extrakcia portrétového režimu je zatiaľ najväčším úspechom vývojára.

Pokiaľ vlastníte jedno zo spomínaných zariadení a chcete fotografovať v portrétovom režime, stiahnuť a nainštalovať si musíte upravenú aplikáciu NX Camera. Nájdete ju v podobe APK súboru v úložisku Google Drive (TU) alebo na webe APK Mirror (TU).

Inštaláciu odporúčame skúsenejším užívateľom, ktorí musia najskôr v nastaveniach smartfónu povoliť inštaláciu obsahu z neznámych zdrojov.