Úvod OnePlus OnePlus 5 OnePlus ruší aktualizáciu OnePlus 5 na Android 8.0 Oreo! Príde náhradná verzia

OnePlus ruší aktualizáciu OnePlus 5 na Android 8.0 Oreo! Príde náhradná verzia

Už čoskoro by mala prísť náhradná verzia.

1

Aktualizácia OnePlus 3 a 3T na Android 8.0 Oreo nebola po sťažnostiach majiteľov dvakrát úspešná a vyzerá to tak, že podobne je na tom aj aktualizácia pre OnePlus 5.

Čínska spoločnosť ešte pred Vianocami informovala, že má pre majiteľov OnePlus 5 vianočný darček – veľkú aktualizáciu OnePlus 5 na OxygenOS 5.0, ktorý je postavený na najnovšom Android 8.0 Oreo.  Len pár dní na to však svoj príspevok upravila.

V novom vyhlásení výrobca informuje, že aktualizáciu OnePlus 5 zastavil. Dôvodom má byť softvérová chyba.

Oxygen 5.0.1 príde „čoskoro“

Aktualizáciu na Oxygen 5.0 sme kvôli chybe zastavili. Začali sme s prípravou Oxygen 5.0.1, ktorý začneme rozposielať už čoskoro,“ píše sa na webe výrobcu.

Nie je celkom jasné, čo presne spôsobilo rozhodnutie zrušiť rozposielanie aktualizácie, pravdepodobne však ide o niečo dôležité. Zároveň je dobré, že si to vo OnePlus všimli ešte predtým, ako aktualizáciu rozposlali tisícom majiteľov.

Výrobca okrem toho uvoľnil aktualizáciu na Open Beta 3 pre tých, ktorí sa zúčastňujú testovacieho programu. V nej sa okrem optimalizácií nachádza aj novinka z OnePlus 5T – odomykanie displeja azda najrýchlejším spôsobom – rozpoznaním tváre.