Úvod Výrobcovia Sony začne používať ohybné OLED displeje: Nové smartfóny budú na nepoznanie

Sony začne používať ohybné OLED displeje: Nové smartfóny budú na nepoznanie

2
sony xperia
Sony Xperia XZ Premium

Ekonomický magazín businesskorea.co.kr informuje o rozšírení partnerstva dvoch popredných technologických spoločností. Divízia LG Display dodáva Sony OLED obrazovky pre inteligentné televízory a pustí sa aj do menších rozmerov pre smartfóny. 

Ide o vôbec prvú informáciu o partnerstve a viac podrobností známych nie je. Zatiaľ je nemožné predpovedať, kedy by sme mohli uvidieť prvý Xperia smartfón s pokrokovou OLED obrazovkou.

Každopádne sú OLED obrazovky vďaka svojim zobrazovacím schopnostiam užívateľmi čoraz viac žiadané. Na celosvetovom trhu s menšími OLED displejmi dominuje Samsung, a to výrazným, až 90-percentným podielom.

xperia xz premium
Vlajková Xperia s OLED displejom? Áno, prosím

Silná konkurencia zatiaľ neexistuje, no časom sa na túto pozíciu môže vypracovať práve spoločnosť LG a jej divízia LG Display. OLED obrazovkou od LG disponuje najnovší vlajkový smartfón LG V30, Google Pixel 2 XL a záujem má mať dokonca Apple.

Apple si u LG údajne objednalo až 60 miliónov panelov pre nadchádzajúcu generáciu smartfónu iPhone X. Ak sa informácie potvrdia, LG tak môže Samsungu prebrať časť dodávky pre významného zákazníka.