Úvod Výrobcovia Nokia Nokia Xpress-on ožíva: Dočkáme sa nového príslušenstva?

Nokia Xpress-on ožíva: Dočkáme sa nového príslušenstva?

Chystá sa návrat legendárnych Xpress-On puzdier?

0
xpress

Konzorcium HMD Global si do agendy zapisuje novú, resp. skôr staronovú značku Xpress-on. Táto značka bola v minulosti spojená so značkou Nokia, ktorú v modernej dobe inteligentných telefónov zastupuje a vlastní práve HMD Global. 

V minulosti ste pod značkou Xpress-on mohli nájsť hlavne vymeniteľné predné a zadné kryty pre mobilné telefóny Nokia. Užívatelia mobilných telefónov Nokia si vcelku obľúbili vymeniteľné kryty a možno aj preto ich vzniklo doslova neúrekom.

Doba pokročila, vymeniteľné kryty odišli do zabudnutia a s nimi aj značka Xpress-on. To sa však mení. Konzorcium HMD Global značku obnovilo a registrovaná ochranná známka platí až do roku 2028.

nokia 3310

Ochranná známka musí mať klasifikáciu a v tomto prípade sa za ňou ukrýva príslušenstvo pre komunikačné prístroje, kryty, púzdra, reproduktory, batérie a napríklad nabíjačky. Novo nadobudnutá ochranná známka ešte nič neznamená. Konzorcium si mohlo pokojne poistiť konkurenciu.

Myslíme si však, že časom spoznáme napr. power banku Xpress-on, ochranné púzdra pre smartfóny alebo napr. externé Bluetooth reproduktory. Dopyt po tomto type príslušenstva stále rastie.

Konzorcium HMD Global snáď niečo užitočné vymyslí.