Úvod Nokia Nokia 6 Nokia 6: Aktualizácia na Android 8.0 Oreo sa už šíri!

Nokia 6: Aktualizácia na Android 8.0 Oreo sa už šíri!

1
android oreo

Konzorcium HMD Global vyprodukovalo v minulom roku niekoľko smartfónov pod značkou Nokia, medzi ktorými sa nachádzal aj model Nokia 6. Výrobca už stihol predstaviť jeho novú podobu pre rok 2018, no reč je o pôvodnej verzii z roku 2017.

Konzorcium HMD Global pred dvoma týždňami oznámilo, že Nokia 6 určite dostane aktualizáciu na najnovší OS Android Oreo. Jej majiteľov istotne poteší, že sa aktualizácia už šíri.

Aktualizované sú verzie s označením TA-1000 a TA-1003, teda prevedenia pre čínsky a globálny trh. Softvérový balíček sa šíri postupne, čiže sa nemusí objaviť hneď. Každopádne ale je na ceste.

Nokia 6

Aktualizácia má asi 1,6 GB veľkosť. Pre stiahnutie a následnú inštaláciu sa hodí WiFi pripojenie a dostatočne nabitá batéria. Aktualizácia prinesie prepracované rozhranie s nastaveniami, optimalizovanú spotrebu energie a napr. správcu procesov bežiacich na pozadí.

Vylepšenia sa dočkal aj fotoaparát. Snímky vyhotovené v prostredí s horším svetlom by mali byť o niečo lepšie. Konzorcium zároveň ohlásilo aktualizáciu aj pre Nokiu 6 (2018), ktorá sa začne šíriť neskôr.