Úvod Výrobcovia Meizu Meizu M6S oficiálne: Komponenty Samsung a nevídane nízka cena

Meizu M6S oficiálne: Komponenty Samsung a nevídane nízka cena

0
Meizu M6S

Po dlhšej dobe sa o slovo prihlásil čínsky výrobca Meizu, ktorý bol, poprípade ešte, priamym krajanským konkurentom obľúbeného výrobcu Xiaomi. Meizu M6S by vás mal zaujímať, pokiaľ hľadáte viac za menej.

Meizu M6S si osvojil moderné celokovové prevedenie s užšími rámikmi a vysokým displejom. Zaujímavé sú tiež vnútornosti. Komponenty nesú značku kórejského výrobcu Samsung, čo môže byť pre niekoho zárukou vyššej kvality.

Výkon má totižto na starosti 14nm šesťjadrový procesor Samsung Exynos 7872, 3 GB operačná pamäť a úložisko o kapacitách 32 alebo 64 GB. Nielen týmto komponentom bude dodávať šťavu 3000 mAh batéria s 18W rýchlym nabíjaním.

Meizu M6S
© Meizu

Meizu M6S má 16 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/2.0 a 8 Mpx prednú kameru, ktoré taktiež vyrobil Samsung. Displej zariadenia má pomer strán 18:9, uhlopriečku dlhú 5,7-palca a HD+ rozlíšenie (720 x 1440 pixelov). Škoda, FHD+ rozlíšenie by zariadeniu určite pristalo viac.

Meizu M6S má pár unikátnych vlastností. Napríklad snímač odtlačkov prstov sa nachádza vo výreze v bočnej hrane zariadenia. Takéto umiestnenie často nevidíme (napr. Xperia smartfóny), no pre pravákov je nesmierne intuitívne. Pri uchopení zariadenia sa palec prirodzene nachádza v blízkosti miesta snímania.

meizu M6S
© Meizu

Za funkciou Meizu Halo sa ukrýva tzv. on-screen tlačidlo, ktoré je citlivé na tlak. Žiadne iné softvérové tlačidlo sa zároveň na obrazovke nenachádza. Výrobca si predstavuje ovládanie gestami, ktorých prínos preveria až praktické testy.

Tak napríklad obyčajné ťuknutie funguje ako krok späť. Silnejšie stlačenie vás presunie na domovskú obrazovku a potiahnutie doľava alebo doprava zobrazí aktívne aplikácie, multitasking a ďalšie funkcie. Dlhým podržaním tlačidla smartfón uspíte.

meizu m6S
© Meizu

Výrobca necháva priestor návykom a v nastaveniach je možné aktivovať klasický softvérový navigačný panel.

Smartfón sa bude vyrábať v čiernej, striebornej, zlatej a modrej farbe. Poputovať by mal na všetky výrobcom preferované trhy, teda do Číny, Indie, juhovýchodnej Ázie a západnej a východnej Európy.

32 GB model sa bude predávať za 155 amerických dolárov. Model s dvojnásobným úložiskom je ocenený na 186 dolárov. Pri prepočte na európsku menu sa dostaneme na ešte atraktívnejšie sumy.

Pri európskej dostupnosti ale treba počítať s miernym navýšením ceny, ktorá by ale mala byť stále veľmi priaznivá.