Úvod Výrobcovia LG LG G7 na MWC 2018 neuvidíme. Vlastne ho asi neuvidíme vôbec

LG G7 na MWC 2018 neuvidíme. Vlastne ho asi neuvidíme vôbec

0
LG G7
Ilustr. grafika

LG G6 je výborným smartfónom, čo sa však prejavilo až niekoľko dlhých mesiacov od oficiálneho uvedenia na trh. Jeho cena totižto klesla tak, že sa stal zaujímavým aj pre užívateľov, ktorí k tejto kórejskej značke neinklinovali.

Z pohľadu tvorcu zariadenia ale o výhru určite nejde. Mobilná divízia LG je v strate dlhých 11 štvrťrokov po sebe. LG našťastie generujú patričné zisky iné divízie, čiže to so smartfónmi skúša znova a znova. Zdá sa však, že pohár trpezlivosti pretiekol.

Kórejský ekonomický magazín The Investor získal exkluzívne informácie od popredného predstaviteľa spoločnosti, ktorý hovoril o zastavení vývoja nasledujúcej generácie smartfónu LG G7.

Generálny riaditeľ LG Electronics Jo Seong-jin dal podľa tohto zdroja pokyn, aby sa s vývojom nového vlajkového smartfónu začalo úplne od začiatku, takzvane na čistom papieri. Je tak viac ako isté, že LG G7, ak sa tak bude vôbec nazývať, na podujatí MWC 2018 neuvidíme.

LG G7
FullVision displej k úspechu LG G6 nestačil © LG

Na tomto podujatí bol nový vlajkový smartfón od LG dlhé roky stálicou. Informácie zapadajú k vyjadreniu riaditeľa z podujatia CES 2018 kde oznámil, že nové smartfóny predstavia vtedy, keď to bude potrebné. Ešte skôr sa objavila úvaha o tzv. rebrandingu, teda premenovaní línie zariadení LG G.

Ak nový vlajkový smartfón od LG spoznáme, tak až niekedy v apríli. Tvorcovia zatiaľ musia vymyslieť spôsob, ako dostať pripravovaný vlajkový smartfón do centra pozornosti užívateľov, resp. skôr potencionálnych zákazníkov s otvorenou peňaženkou.

Úplne nový model s novým pomenovaním môže byť správnym receptom. Reštart modelového radu už nemá ako veľmi ublížiť. Iba pomôcť.