Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android 8.0 Oreo pre LG G6 bude pripravená až vo...

Aktualizácia na Android 8.0 Oreo pre LG G6 bude pripravená až vo februári

1
android oreo

Ešte pred koncom roka 2017 sme informovali, že LG G6 dostáva spolu s modelom V30 aktualizáciu na Android Oreo. V prvom menovanom prípade išlo o beta verziu určenú užívateľom v Číne.

LG V30 síce dostával aktualizáciu so stabilnou verziou OS Android Oreo, no zase sa týkala iba jedného regiónu – domovskej krajiny výrobcu.

Výrobca LG nezverejnil harmonogram aktualizácií tak, ako to robia mnohí ostatní výrobcovia. Podľa technickej podpory, ktorú oslovil jeden z členov XDA fóra, sa aktualizácia pre LG G6 rozbehne až vo februári tohto roka.

Informácia sa týkala modelu, ktorý je určený pre blízky východ, čo však nevadí. Aktualizácie pre túto oblasť sveta sa často objavia spolu s tými európskymi, a to v krátkom časovom horizonte.

LG-G6

LG G6 určite nie je najrýchlejšie aktualizovanou vlajkovou loďou. Predsa len, predstavená bola na konci februára 2017. Vlastníci zariadenia si ale môžu byť istí, že ich najnovšia iterácia najpoužívanejšieho operačného systému dobehne už v najbližších týždňoch.

Mnohí si LG G6 kúpili iba v posledných mesiacoch roka 2017, keďže cena zariadenia od oficiálneho uvedenia na trh rapídne klesla. Čo sa týka novšieho modelu LG V30, informácie o plošnom rozšírení aktualizácie zatiaľ neexistujú.

Predpokladáme, že jej uvoľnenie na seba taktiež nenechá dlho čakať.