Úvod Aplikácie Launcher z Android One zariadení si môžete nainštalovať do akéhokoľvek smartfónu

Launcher z Android One zariadení si môžete nainštalovať do akéhokoľvek smartfónu

Neoficiálne, ale spoľahlivé riešenie od známeho vývojára

3
launcher
Xiaomi Mi A1 - smartfón z Android One kategórie

Xiaomi Mi A1 alebo Moto X. Dva pomerne čerstvé smartfóny z kategórie dostupnejších Android One zariadení bežia pod hlavičkou čistej formy operačného systému Android, čomu je samozrejme prispôsobený aj ich spúšťač užívateľského prostredia.

Launcher, resp. spúšťač užívateľského prostredia z Android One zariadení si môžete pohodlne nainštalovať aj do svojho smartfónu. Operácia je určená skôr zdatnejším užívateľom, keďže sa jedná síce o neoficiálnu, ale o rýchlu a spoľahlivú metódu inštalácie.

Inštalačný APK súbor so spúšťačom sa podarilo extrahovať vývojárovi menom Amir Zaidi, ktorý je známy pod prezývkou AmirZ. Android One launcher je v podstate totožný s launcherom z Google Pixel smartfónov, ktorý si taktiež môžete vyskúšať. Podrobnosti nájdete TU.

launcher

Rozdiel predstavuje snáď iba panel s vyhľadávaním, ktorý sa nachádza v hornej časti prostredia. Zásobník s aplikáciami zobrazíte už známym gestom potiahnutia prsta zo spodnej časti obrazovky.

Prítomná je podpora pre adaptívne ikony a dokonca funguje Google Feed s novinkami, ktorý zobrazíte obdobným gestom z ľavej strany prostredia.

Android One launcher nájdete na tejto adrese ako inštalačný APK súbor. Pred jeho použitím musíte v nastaveniach povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov, čo však skúsení užívatelia určite vedia.