Úvod Výrobcovia HTC HTC to skúsi s ďalším smartfónom strednej triedy. Už budúci týždeň

HTC to skúsi s ďalším smartfónom strednej triedy. Už budúci týždeň

HTC opäť skúša preraziť v segmente strednej triedy. Má však silnú konkurenciu.

4
HTC U11 EYE
© Evan Blass

Rad smartfónov HTC U11 sa rozšíri o nového člena strednej triedy. HTC U11+ a HTC U11 Life doplní čoskoro predstavený model HTC U11 EYE. Novinku odhalil spoľahlivý technologický konfident Evan Blass.

HTC U11 EYE má byť predstavený na budúci týždeň. Prednej strane bude dominovať veľký 6-palcový LCD displej s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením, pod ním si nájde miesto čipset Snapdragon 652, 4 GB operačná pamäť RAM a 64 GB úložisko. Počíta sa tiež so slotom pre microSD karty.

htc u11 EYE
© Evan Blass

Celkom štedro vyzerá 3 930 mAh kapacita batérie, ktorú bude možné nabíjať prostredníctvom konektora USB C. Odolnosť voči vode a prachu ohraničí krytie IP67 a nebude chýbať typická funkcia HTC Edge, teda na tlak citlivý rám zariadenia.

Trochu zamrzí použitie staršej verzie operačného systému Android Nougat. Aktualizácia na verziu Oreo ale smartfón neobíde. Evan nespomenul vlastnosti fotoaparátu a ani cenu, aj keby sa mala podľa indícií pohybovať niekde okolo sumy 500 EUR.

htc u11 EYE
© Evan Blass

Za tieto peniaze sa ponúka napríklad podobne čerstvý Samsung Galaxy A8, ktorý momentálne mieri do predaja, alebo napríklad OnePlus 5T. Ten je síce o niečo drahší, no láka napr. AMOLED displej a duálny fotoaparát.

Všetky podrobnosti by sme sa mali dozvedieť 15. januára, teda na budúci týždeň.