Úvod Udalosti CES 2018 Honor View 10 oficiálne: „Tvoj prvý AI telefón“, ktorý ťa okúzli výbavou,...

Honor View 10 oficiálne: „Tvoj prvý AI telefón“, ktorý ťa okúzli výbavou, dizajnom a cenou

2
honor v10

Honor View 10 sme videli ešte v decembri 2017, keď výrobca ukázal smartfón s dedikovaným AI čipom (Neural Processing Unit). Podobný čip má aj Huawei Mate 10 Pro, pričom určený je na výpočty týkajúce sa umelej inteligencii. Vďaka tomu nezaťažuje hlavný procesor, ani grafický čip.

Čo všetko ponúka? Poďme sa pozrieť.

18:9 displej a Kirin 970

Čo sa výbavy V10 týka, nechýba 6,0-palcový FHD+ (2 060 x 1 080) displej, procesor Kirin 9706 GB operačnej pamäte RAM128 GB úložisko a 16 Mpx duálny fotoaparát na zadnej strane. Nechýba ani snímač odtlačkov prstov na prednej strane a 3 750 mAh batéria.

Zariadenie sa pýši aj technológiou rýchleho nabíjania, ktorá batériu nabije z 0 % na 100 % za krátkych 90 minút. To je pri Huawei a Honor obrovská výhoda, keďže výdrž oboch zariadení spadá do kategórie nadpriemeru. Zaujímavé je, že Honor do V10 ponúka aj technológiu rozpoznania tváre, ktorú môžeš použiť pre odomknutie, resp. zamknutie zariadenia.

Android 8.0 a EMUI 8.0

Telefón bude dostupný v modrom a čiernom prevedení a príde s už predinštalovaným Android 8.0 Oreo, ktorý prekryje používateľské rozhranie EMUI 8.0. Honor V10 ďalej podporuje dve SIM karty alebo kombináciu SIM karta + SD karta.

Umelá inteligencia

NPU čip je tak, ako pri Mate 10 Pro, hlavným predajným bodom Honor View 10. Čo presne však robí, resp. aké sú jeho výhody? Honor podobne, ako Huawei (materská spoločnosť) využíva AI na optimalizovanie nastavení fotoaparátu podľa toho, na čo sa práve pozeráte. View 10 dokáže rozlíšiť 13 rôznych scén: sneženie, príroda, domáci miláčikovia, selfie, portrét, sken textu a podobne. Aby telefón presne vedel, aké nastavenie má zvoliť, prostredie, na ktoré sa pozeráš analyzuje neuveriteľných 33-krát za sekundu.

Umelá inteligencia sa objaví aj mimo aplikácie fotoaparátu. Pripraviť sa môžeš na to, že telefón sa každý deň bude vylepšovať a ponúkať či čoraz lepší zážitok z jeho používania.

Aj odomykanie tvárou

Odomykanie tvárou je aktuálnym hitom, ktorý si Honor nemohol dovoliť nechať ujsť. View 10 teda okrem snímača odtlačkov prstov budeš môcť zabezpečiť aj týmto spôsobom. Rovnaká technológia bude pomocou softvérovej aktualizácie dostupná aj na modeli Honor 7X.

Cena a dostupnosť

Čo sa ceny týka, tam pre vás máme presnú informáciu – Honor View 10 bude stáť 499 €. O dostupnosti toho zatiaľ veľa nevieme, predpokladáme, že telefón príde čoskoro, no potvrdiť sme si to nechali priamo v Honori. Keď sa k tomu vyjadria, budeme aktualizovať článok.