Úvod Výrobcovia Google Na dvojstupňové overenie ľudia kašlú. Používa ho len 1 z 10 ľudí

Na dvojstupňové overenie ľudia kašlú. Používa ho len 1 z 10 ľudí

Dobré správy! ...pre kybernetických zločincov.

0
dvojstupnove overenie

K digitálnej bezpečnosti sú ľudia stále stavajú ľahostajne. Jeden z najlepších zabezpečovacích mechanizmov, dvojstupňové overenie, používa v priemere asi iba jeden z desiatich užívateľov služieb spoločnosti Google.

Digitálne hrozby sú na vzostupne a nejeden malvér sa už objavil aj priamo v obchode Google Play. Kybernetickým útočníkom užívatelia svojou ľahostajnosťou uľahčujú proces odcudzenia osobných údajov, dát a ďalších súkromných informácií.

Predstavte si, že sa ráno zobudíte a zistíte, že váš Gmail, Google Drive, Google Fotky alebo mnohé iné ďalšie služby ovláda niekto úplne cudzí a vy k nim nemáte prístup.

Akékoľvek citlivé informácie, ktoré ste mali v službách uložené, má v rukách osoba, ktorá sa ich chystá zneužiť s vidinou čo najlepšieho prospechu. Napríklad.

Údaj o chabom využívaní dvojstupňového overovania predniesol softvérový inžinier spoločnosti Google na pódiu konferencie Usenix Enigma 2018. Písal o nej britský The Register.

dvojstupňové overenie
© Google

Dvojstupňové overovanie Google ponúka už niekoľko rokov. Autorizovať prihlásenie môžete pomocou jednoduchého SMS kódu alebo napr. prostredníctvom aplikácie Google Authenticator.

Základ maximálnej ochrany osobných údajov v online prostredí tvoria dve veci: Dlhé a silné prihlasovacie heslo, najlepšie vytvorené nelogickou kombináciou veľkých a malých písmen a čísiel. Ak takéto heslo poistíte dvojstupňovým overením, šance na odcudzenie vašich osobných údajov rapídne klesajú k nule.

Nastavenie dvojstupňového overenia zaberie okamih a je iba vo vašom záujme. Pre aktiváciu dvojstupňového overenia Google stačí kliknúť/ťuknúť SEM.

Ovládanie, ochranu a zabezpečenie Google účtu na jednom mieste na tejto adrese.

Ešte jedna rada. Ak už dvojstupňové overenie používate, pozor pri prípadnej zmene alebo deaktivácii telefónneho čísla. Pred zmenou tel. čísla dvojstupňové overenie vypnite.