Úvod Operátori 4ka 4ka finišuje prípravy na spustenie 3G: Podpis zmluvy s Orange je vraj...

4ka finišuje prípravy na spustenie 3G: Podpis zmluvy s Orange je vraj na spadnutie

Najmladší operátor má výrazne vylepšiť ponúkané služby.

0

Ak by ste mali menovať jednu vec, ktorá vám na 4ke nevyhovuje, asi by to bolo slabé pokrytie. Stačí vyjsť von z mesta a razom sa ocitnete pripojení len k 2G sieti. Tá pre surfovanie pri rýchlosti 0,1 – 0,3 Mbit/s nie je úplne ideálnym kandidátom.

Čo ak by som vám povedal, že sa to už čoskoro môže zmeniť? Čo ak sa rýchlosť z 0,3 Mbit/s zvýši až na 42 Mbit/s? Lepšie? Lepšie. Presne s takýmito informáciami prišiel server Živé, ktorému sa podarilo získať informácie priamo od predstaviteľov 4ky. Operátor má podľa všetkého ukončovať rokovania s najväčším operátorom na Slovensku, Orangeom, o využití jeho 3G architektúry.

Celá sieť, na celom Slovensku

Vynikajúcou správou je aj fakt, že 3G sieť by pre 4ku mala byť dostupná v celej jej paráde, a to aj vrátane rôznych vylepšení, ktoré Orange postupom času implementoval. Dosť bolo teda situácií, keď ste nevedeli otvoriť ani len textovú správu na WhatsAppe, 4ka preraďuje na vyšší rýchlostný stupeň.

Dá sa predpokladať, že vyžívanie 3G siete Orangeu bude spadať do 1 GB dát určených pre využitie v národnom roamingu. Program, ktorý si musíte dokúpiť, aby ste mali dáta aj v sieti partnera (Orange) sa volá GIGA Plus a stojí 4 €.

Čo sa dostupnosti sprístupnenia 3G siete Orangeu týka, Živé tvrdí, že by mohlo prísť už 1. marca. Či je to pravda momentálne nie je jasné.