Úvod Výrobcovia Xiaomi Toto je Xiaomi Redmi 5 a Redmi 5 Plus: Lacné smartfóny s...

Toto je Xiaomi Redmi 5 a Redmi 5 Plus: Lacné smartfóny s obrazovkou o pomere strán 18:9

0
redmi 5 plus

O nových extra lacných smartfónoch s obrazovkou s pomerom strán 18:9 z dielne Xiaomi sa hovorí už nejaký ten piatok. Ich oficiálne predstavenie je doslova za rohom a takto budú vyzerať. 

Parametre a ceny sú stále zahalené tajomstvom, hoci sa po neoficiálnej stránke už na verejnosti prepierali. Obrázky smartfónov Xiaomi Redmi 5 a Redmi 5 Plus zverejnil na sociálnej sieti šéf riadenia produktov Xiaomi Donovan Sung.

Z obrázkov je jasné, že Xiaomi lacnými modelmi naskočí na trendovú vlnu užších a vyšších displejov so štíhlejšími rámikmi. Donovan Sung dodal, že nové duo predstavia 7. decembra na domácej pôde v Číne.

Xiaomi Redmi 5

Redmi, resp. Redmi Note línia smartfónov je vôbec najpredávanejšia, čo sa týka portfólia inteligentných mobilných telefónov spoločnosti Xiaomi. Svoje robí mimoriadne nízka cena, za ktorú zákazníci dostávajú veľmi dobre vybavené zariadenia.

Na úspechu sa podieľa aj softvér, užívateľské prostredie MIUI, aktuálne už vo verzii 9. Stabilný a rýchly chod výrobca spojil s bohatou funkcionalitou a príkladnými aktualizáciami.

Xiaomi Redmi 5

Nejde ani tak o rýchlosť ako o počet zariadení, ktoré posledný update dostali, alebo ešte stále dostávajú. Xiaomi aktualizovalo aj niektoré smartfóny z roku 2012 / 2013.

Detaily o novinkách Redmi 5 a Redmi 5 Plus prinesieme štvrtok po oficiálnom predstavení.