Úvod Zariadenia Smartphony Displej takmer bez rámikov a štyri fotoaparáty: Vernee X na FOTO

Displej takmer bez rámikov a štyri fotoaparáty: Vernee X na FOTO

0
vernee x

Svoj druhý model s užším a vyšším displejom o pomere strán 18:9 prezentuje čínske Vernee už niekoľko dní. Po smartfóne Vernee MIX 2 prichádza model Vernee X.

Vernee X nám na prvý pohľad pripomenul OnePlus 5T. Minimálne z prednej strany. Zadná strana je predsa len iná. Prednej strane totižto dominuje veľký displej s uhlopriečkou šiestich palcov, pomerom strán 18:9 a extra štíhlymi rámikmi.

Obrazovka zaberá až 83,8 % z prednej plochy zariadenia a tešiť sa môžeme na FHD+ rozlíšenie. Zakrivené 2.5D sklo je estetickou klasikou snáď každého smartfónu.

vernee x

Výkon pokryje octa-core kremík Helio P23, ktorý patrí k najnovším čipsetom výrobcu MediaTek. Oproti predošlej generácii si polepšil vo výkone, o 10 percent, a v spotrebe energie, ktorá klesla o 15 percent.

K dispozícii bude síce iba jedna verzia zariadenia, čo však nevadí. Konfigurácia 6 GB RAM a 128 GB ROM je viac ako dostatočná. Výrobca vybavil Vernee X rovno štvoricou fotoaparátov.

vernee x

Vpredu sa nachádzajú 13 Mpx a 5 Mpx snímače s obvyklými funkciami automatického skrášlenia tváre a podobne. Vernee konečne vylepšilo zadné fotoaparáty. 16 Mpx + 5 Mpx modul prichádza s PDAF zaostrovaním a lepšou svetelnosťou f/2.0, ktorá sa týka oboch objektívov.

vernee x

Dvojité zostavenie cieli na štýlové snímky s neostrým pozadím a ostrým popredím (tzv. bookeh). Smartfón bude bežať pod taktovkou OS Android vo verzii 7.1 Nougat a prekvapil údaj o kapacite batérie.

Vzhľadom na prevedenie a hrúbku zariadenia môžeme hovoriť o „rekordnej“ kapacite 6200 mAh, ktorú užívateľsky podporuje technológia rýchleho nabíjania. Vernee X bude drahším zariadením z portfólia výrobcu.

Ďalšie detaily, fotografie a ceny nájdete na oficiálnej stránke pre Vernee X, ktorú výrobca nedávno spustil vernee.cc/x.