Úvod Smartphony Aktualizácie Vernee MIX 2 dostáva aktualizáciu: Opravuje chyby a prináša čerstvú bezpečnostnú záplatu

Vernee MIX 2 dostáva aktualizáciu: Opravuje chyby a prináša čerstvú bezpečnostnú záplatu

0
MIX 2
© Vernee

Vernee MIX 2 ešte v tomto roku dobehne promptná aktualizácia, ktorá síce (zatiaľ) neprináša novšiu verziu operačného systému, ale rieši rôzne problémy a vylepšuje bezpečnosť. 

Vernee MIX 2 je prvým smartfónom výrobcu Vernee, ktorý má výrazne zoštíhlené rámiky okolo displeja. Brada zariadenia si však zachovala širší rozmer, no napriek nej displej zaberá viac ako 90 percent plochy prednej strany.

Sklo neprekrýva iba displej, ale tiež zadnú stranu smartfónu. Aktualizácia je určená pre všetky dostupné konfigurácie zariadenia. To znamená, že ju dostane model so 4 GB operačnou pamäťou a taktiež so 6 GB RAM-kou. Čipset Helio P25 je devízou oboch verzií.

Vernee MIX 2 drží pri živote 4200 mAh batéria s rýchlym 9V/2A nabíjaním, na ktoré prihliada najnovšia aktualizácia. Rýchle nabíjanie v istých podmienkach nepracovalo ideálne, čo update rieši.

Vernee MIX 2
© Vernee

Softvérová oprava sa dotkne fotoaparátu a hlavne jeho HDR režimu. Pri snímaní v širšom dynamickom rozsahu boli fotografie tmavšie. Po aktualizácii by mali byť foto výsledky dokonalejšie.

Aktualizácia ďalej rieši komplikácie s inštaláciami niektorých aplikácií a v neposlednom rade je dôležité zapracovanie najnovšej bezpečnostnej záplaty, ktorú spoločnosť Google vydáva pravidelne.

Vernee MIX 2
© Vernee

Ak Vernee MIX 2 vlastníte, aktualizácia sa objaví štandardnou formou OTA rozhrania. Zručnejší užívatelia si ju môžu nainštalovať manuálne. Balíček s najnovšou ROM-kou sa po 22. decembri objaví na servisnej stránke výrobcu na tejto adrese, kde sa nachádza aj návod na inštaláciu.

Vernee MIX 2 figuruje na webe predajcu Aliexpress s cenou od cca 134 EUR.