Úvod Vernee Vernee Active Vernee Active kombinuje robustnosť a odolnosť s výborným dizajnom

Vernee Active kombinuje robustnosť a odolnosť s výborným dizajnom

0
vernee active

Poriadne odolné inteligentné telefóny musia byť robustnejšie, no to neznamená, že majú vyzerať ako obrnený transportér. Vernee Active už dal o sebe vedieť aj keď sa ešte nepredáva.

Vernee Active podľa slov výrobcu skĺbi vlastnosti odolných a robustných smartfónov s dôrazom na vzhľad, pričom nepodcení ani výkonnostnú stránku. Pri prvom pohľade na Vernee Active nič nenasvedčovalo tomu, že by sa pýšil výrazne zvýšenou odolnosťou.

Takzvaný 3D zakrivený dizajn pôsobí pomerne civilne. Vkusne vyzerá aj zadná strana potiahnutá uhlíkovými vláknami, ktoré nemajú iba estetickú funkciu.

vernee active
Vernee Active nevyzerá ako odolný smartfón © Vernee

Ľahko sa dá predpokladať odolnosť voči aj drsnejším škrabancom. Istotou je tiež odolnosť na úrovni krytia IP68. Do zariadenia tak neprenikne ani jemný piesok či prach, a pod hladinou vody by mal vydržať maximálne 30 minút.

Dôležitejšia je však imúnnosť voči pádom. Smartfón skôr spadne na zem ako do bazéna alebo pieskoviska. Vernee Active mal prejsť skúškami pádov na tvrdú podložku, a to zo všetkých strán.

vernee active
Poradiť by si mal s vodou… © Vernee

Pád na hranu, kde sa spája sklo displeja s konštrukciou je často kritický. Či odolá Vernee Active aj tomuto neduhu sa snáď dozvieme až z praktického užívania. Čo sa týka parametrov, istí sme si 5,5-palcovým FHD displejom pravdepodobne so zosilnenou vrstvou krycieho skla a čipsetom Helio P25.

vernee active
…a tiež s pieskom © Vernee

Konektor USB typ C bude chrániť odnímateľná záslepka. Otázna je zatiaľ cena a zahájenie predaja. Pri pohľade na doterajšie portfólio výrobcu sa dá hádať, že Vernee Active nezapadne do prémiového segmentu, ktorý jen spojený s vyššími cenami. Práve naopak.

Na Vernee Active si počkáme a uvidíme, ako obstojí v konkurencii ostatných odolných telefónov menej skloňovaných značiek, ktoré zvyknú bývať pomerne cenovo dostupné.