Úvod Zariadenia TOP 10 najzaujímavejších smartfónov, ktoré budú predstavené v priebehu budúceho roka 2018

TOP 10 najzaujímavejších smartfónov, ktoré budú predstavené v priebehu budúceho roka 2018

15
nokia 3310
Ilustračná foto pre prilákanie pozornosti *ba dum tss*

Rok 2017 sa blíži ku koncu a je namieste sa pomaly zamerať na budúci rok 2018. Väčšina výrobcov smartfónov predstaví nových nasledovníkov kľúčových zariadení v rámci jednoročného cyklu medzigeneračnej obmeny. 

Aj z tohto dôvodu vieme celkom presne identifikovať, na čo sa môžeme v budúcom roku tešiť. Niektorí výrobcovia budú musieť obhájiť úspech z tohto roka, čo nebude jednoduché.

Konkurencia je veľká a tí výrobcovia, ktorí nežiarili tento rok, sa môžu ocitnúť v centre najväčšej pozornosti v budúcom roku. Okrem toho, produkcia nových vlajkových smartfónov v roku 2018 znamená jedno – tohtoročné top modely podstatnejšie zlacnejú.

Je dobre známe, že aj skôr vydané vlajkové lode vedia zabezpečiť maximálny užívateľský zážitok za atraktívnejšie predajné ceny. Čo nás teda v roku 2018 čaká?

Samsung Galaxy S9 a Note 9

Začneme trhovou jednotkou, kórejskou spoločnosťou Samsung. Aj Samsung Galaxy S8 a aj Galaxy Note8 splnili očakávania. Výrobca sa teší skvelým predajom a zákazníci špičkovým technológiám. Dvojica TOP modelov predstavuje tohtoročné hviezdy na nebi smartfónov.

smartfonov
Samsung Galaxy Note8

Nové generácie to teda budú mať poriadne ťažké. Samsung Galaxy S9 / Note9 ale zrejme neprinesie veľa zmien. Výkonnejší čipset a ešte užšie rámiky okolo displeja však uvidíme radi. Samsung nepodceňujeme a možno prekvapí významnejšou inováciou.

Sony Xperia XZ Premium (2018)

Aj keď sa to nezdá, možno najzaujímavejšia vlajková loď môže pochádzať z dielne Sony Mobile. Stále veľmi obľúbená značka smartfónov sa nenechala v tomto roku zlákať tzv. bezrámikovým dizajnom.

sony xperia
Sony Xperia XZ Premium

Učiní tak až v budúcom roku. Mnohá konkurencia poskytla dostatok inšpirácie a v Sony majú dosť času na to, aby vytvorili výnimočný smartfón bez rámikov. Typickej hranatej konštrukcii Xperia zariadení môže displej bez rámikov svedčať najviac zo všetkých.

Určite nás zaujíma, či v Sony nejakým spôsobom vylepšia záznam extra spomaleného videa pri snímkovaní 960 FPS. Minimálne dlhší čas záznamu v takomto snímkovaní si určite želáme.

Xiaomi Mi 7 / Mi Mix 3

Vlajkovú loď značky Xiaomi bude poháňať čipset Snapdragon 845, čo je potvrdené. Už iba z tohto dôvodu je nová vlajková loď nesmierne populárnej značky Xiaomi zaujímavá. Druhým dôvodom je cena, ktorú vie Xiaomi skresať pod latku konkurencie.

xiaomi mi 5
Xiaomi Mi6

Prečo Mi Mix 3? Prvým smartfónom bez rámikov, ktorý zožal globálnu pozornosť, bol Mi Mix prvej generácie. Druhá generácia sa pri podobne ladenej konkurencii trochu stratila, no model Mix 3 by mal byť inovovaný podstatnejšie.

Huawei P11 / Mate 11

Firma, ktorá sa chce stoj čo stoj dostať na prvú priečku celosvetových predajov smartfónov tento rok ukázala, že na to má ambície. Model P10 zrovna nemyslíme. Až Mate 10 Pro ukázal, čoho je Huawei schopný.

mate 10 pro
Huawei Mate 10 Pro

Predpokladáme, že časť jeho charakteristík výrobca zužitkuje pri budúcoročnej vlajkovej lodi Huawei P11. Mate 11 Pro? Ten je veľmi ďaleko, no ak nadviaže na tohtoročnú generáciu, boj o zákazníka bude viac ako iba zaujímavý.

LG G7 / V40

Spoločnosť LG by sme najradšej zo zoznamu vynechali, keďže posledný vlajkový model V30 dokázala priniesť na slovenský trh až tri mesiace po oficiálnom predstavení. Sme za to, že je každý jeden zákazník pre výrobcu dôležitý bez ohľadu na to, z akej krajiny, resp. trhu pochádza.

LG V30
LG V30

V30 je ale kus podareného zariadenia, o čom sme sa aspoň sčasti presvedčili počas krátkej zastávky na podujatí IFA 2017. Predpokladáme, že LG zdokonalí svoj OLED displej a prednesie nám ho v novej generácii smartfónu V40.

LG G7 by nemal byť čistokrvnou vlajkovou loďou. Dokonca sa povráva, že bude menší. Zaujímavý je z jedného dôvodu, a tým je cena. Súčasný LG G6 počas krátkeho obdobia rapídne zlacnel, čím sa stal lukratívnym predajným artiklom. Veríme, že ho bude nová generácia G7 nasledovať.

Google Pixel 3 / Google Pixel 3 XL

Paradoxne to bude mať v budúcom roku asi najľahšie spoločnosť Google. Tohtoročné Google Pixel 2 smartfóny sprevádza samá kritika. Displej, nepríjemné zvuky, neočakávané reštarty smartfónov…problémov bolo/je viac ako dosť.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Napriek tomu mnohí tieto smartfóny hodnotia ako jedny z najlepších, ak nie rovno ako najlepšie. Čistý, odladený a promptne aktualizovaný operačný systém dopĺňa fotoaparát, ktorý je jednoducho najlepší.

Googlu tak stačí eliminovať tohtoročné chyby, zopakovať superlatívne vlastnosti a kráľ smartfónov môže byť na svete. Len tá dostupnosť keby bola lepšia.

Motorola Moto Z3

Lenovo tento rok vrátilo značku Motorola späť do hry. Budúcoročná vlajková loď teda ponesie primárne označenie Motorola Moto…Z3? Necháme sa prekvapiť. Tento typ vlajkovej lode bude zaujímavý pre majiteľov MotoMods príslušenstva.

Moto Z

Áno, aj tretia generácia vlajkového modelu bude kompatibilná s prvými MotoMods, čo výrobca potvrdil. Využiteľnosti a kompatibilite príslušenstva počas takto dlhej doby tlieskame.

MotoMods je azda jediná modulárna koncepcia, ktorá sa v praxi osvedčila. Pokus alá LG G5 si s úspechom netykal.

OnePlus 6 / 6T

Spoločnosť OnePlus oslavuje v týchto dňoch 4. výročie a je až neuveriteľné, akou populárnou sa počas tohto krátkeho obdobia stala. Vlajkové smartfóny s nevlajkovými cenami nosí vo vreckách množstvo zákazníkov a fanúšikov značky.

OnePlus 5

Vynikajúci výkon a výborne odladený softvér doplnil trendový dizajn v rámci poslednej generácie OnePlus 5T. OLED displej bez rámikov vyzerá k svetu a je jasné, že bude devízou nadchádzajúcej generácie.

Čo by mali v OnePlus vylepšovať? Možno fotoaparát, ktorý za vlajkovou konkurenciou mierne zaostáva. Cenou by sa hýbať nemuselo.

Nokia 9

Obnovená Nokia zvládla trhové oživenie veľmi dobre. Reinkarnáciu modelu 3310 doplnili cenovo zaujímavé smartfóny s čistým operačným systémom, ktoré reprezentujú každú kategóriu. Od úplne základnej Nokie 2, po najlepšie vybavený model Nokia 8.

nokia 5
Nokia 5

Nokii ale chýba poriadna prémiová vlajková loď, ktorá by predávala aj emóciami, nie iba rozumom. Túto úlohu musí zvládnuť Nokia 9.

Nokia 9 by mohla zaujať vzhľadom s minimálnym orámovaním okolo displeja a špičkovým fotoaparátom s optikou značky Zeiss.

Razer Phone 2

Bez okolkov by sme za prekvapenie tohto roka mohli označiť smartfón Razer Phone. Zahraniční recenzenti chválou nešetria. Displej s unikátnou obnovovacou frekvenciou 120 Hz neponúka žiadny z výrobcov spomínaných vyššie.

razer
Razer Phone

Razer Phone má vynikajúce stereo reproduktory a tiež dlhú výdrž na jedno nabitie. Razer Phone je smartfónom pre každého hráča mobilných hier, geekov a jedincov, ktorí sa chcú odlíšiť od masy.

Zatiaľ nie je vôbec isté, či Razer predstaví aj druhú generáciu. Dúfame, že nesklame, pretože by bola vzhľadom na renomé súčasnej generácie odsúdená na úspech.