Úvod Nokia Nokia 9 Objektív s optickým priblížením alebo širokouhlý objektív: Nokia 9 ponúkne high-end fotoaparát

Objektív s optickým priblížením alebo širokouhlý objektív: Nokia 9 ponúkne high-end fotoaparát

2
nokia 9
Dizajnérsky koncept Nokia 9

Duálne prevedenie fotoaparátu sa dá využiť hneď niekoľkými spôsobmi, čo sme už videli najčastejšie pri high-end zariadeniach rozličných výrobcov. Začiatkom roka 2018 sa medzi ne zaradí Nokia 9.

Existujú indície, ktoré hovoria, že konzorcium HMD Global predstaví 19. januára na čínskej pôde dva nové smartfóny. Nokiu 8 pre rok 2018 a nový vrchol portfólia, model Nokia 9.

Nokia 9 má byť plnohodnotným high-end zariadením s výnimočným fotoaparátom, pod ktorý sa zrejme podpíše aj renomovaný výrobca ZEISS. Je viac ako isté, že Nokia 9 bude mať buď objektív s optickým priblížením, výrobcami nazývaný ako teleobjektív, alebo širokouhlú šošovku.

Prezradila to aktualizovaná aplikácia fotoaparátu pre smartfóny Nokia, ktorá sa nachádza v beta verzii operačného systému Android Oreo určenej pre smartfón Nokia 5. Aktualizácia je vo všeobecnosti vítaná, keďže aplikácia nedisponovala bohatou funkcionalitou.

Nokia 9

V aplikácii napríklad pribudli možnosti pre ovládanie rýchlosti uzávierky a citlivosti na svetlo. Čo je však dôležitejšie, pitva inštalačného súboru aplikácie prezradila nastavenie pre tzv. telefoto a širokouhlé snímanie.

Nokia 5 nedisponuje foto hardvérom, ktorý bol schopný takéhoto snímania. Dokonca ani vlajková Nokia 8, ktorá má duálny fotoaparát. Jeden senzor sníma farebnú scénu a druhý, na svetlo citlivejší snímač, zaznamenáva čiernobielu rovinu.

Dané nastavenia patria hardvéru, akým žiadny zo súčasných smartfónov Nokia nie je vybavený. Ešte nepredstavená Nokia 9 je tak ostrým kandidátom pre dané foto vlastnosti. Zatiaľ nevieme, ktorá z dvoch funkcionalít bude pre Nokiu 9 typická.

Na (snáď) excelentné fotografie alá Nokia 9 musíme čakať do nového roka.