Úvod Výrobcovia Xiaomi Budúcoročné vlajkové lode Xiaomi budú previazané s umelou inteligenciou

Budúcoročné vlajkové lode Xiaomi budú previazané s umelou inteligenciou

0
Vlajkový Xiaomi Mi6

Jeden trend strieda druhý, novú inováciu strieda ďalšia a tak podobne. Tento rok sa dostali do kurzu užšie a vyššie displeje s pomerom strán 18:9 a štíhlymi rámikmi, ktoré si postupne osvojila väčšina výrobcov.

Novým trendom bude, resp. už je, umelá inteligencia založená na báze strojového učenia. Budúcoročné vlajkové lode od Xiaomi si s ňou priamo porozumejú. Potvrdil to riaditeľ spoločnosti Lei Jun na konferencii World Internet, ktorá sa konala v čínskom meste Wuzen.

Xiaomi Mi 7 je prvým kandidátom, ktorého poženie čipset Snapdragon 845 a zrejme tiež umelá inteligencia. Táto technológia nie je vo svete smartfónov úplne nová. V drvivej väčšine prípadov ale prebieha spracovanie informácií na vzdialených serveroch, čo vyžaduje pripojenie na internet. To nemusí byť vždy spoľahlivé a ani bezpečné.

Xiaomi
Xiaomi Mi6

Výrobcovia preto začali do svojich zariadení integrovať neurónové riadiace jednotky, čipy, ktoré kapacity umelej inteligencie prinášajú priamo do zariadenia na lokálnej báze. Takto funguje napr. Huawei Mate 10 Pro s čispetom Kirin 970 a vlastnou neurónovou jednotkou, či Google Pixel 2, ktorý používa umelú inteligenciu napríklad pri spracovaní obrazu.

Aj vďaka tomu má duo Google Pixel 2 najlepší fotoaparát na trhu a nemusí byť vôbec duálny. Neurónový komponent pre zariadenia Google Pixel 2 pomohol vyrobiť Intel.

Xiaomi má v zálohe niečo veľmi podobné, resp. rovnaké. Xiaomi Mi 6 je výborným vlajkovým smartfónom za rozumné peniaze a preto sa na novú generáciu úpenlivo čaká. Xiaomi strojovým učením zabezpečí rýchlejšie spúšťanie aplikácií, riadenie procesov a ďalších systémových prvkov.

V Xiaomi očakávajú, že počet užívateľov prostredia MIUI prekoná 300-miliónovú hranicu. Zabezpečiť to môže práve umelá inteligencia, ktorá celý systém ešte viac prispôsobí na mieru užívateľa.

Budúci rok bude vo svete smartfónov ešte zaujímavejší ako tento.