Úvod Výrobcovia Samsung Samsung W2018 prichádza s fotoaparátom s rekordnou svetelnosťou, ktorým to zďaleka nekončí

Samsung W2018 prichádza s fotoaparátom s rekordnou svetelnosťou, ktorým to zďaleka nekončí

0
samsung W2018

Spoločnosť Samsung na podujatí v Číne oficiálne predstavila dlho očakávanú „vyklápačku“, smartfón s označením W2018, ktorý si hneď pripísal prvenstvo za fotoaparát.

Samsung W2018 je prvým smartfónom, ktorý disponuje fotoaparátom s clonou f/1.5. Samsung tak prekonal tohtoročný rekord, svetelnosť f/1.6, ktorú ako prvý pri mobilných zariadeniach zaviedol taktiež kórejský výrobca LG v rámci modelu V30.

Clonou f/1.6 sa napríklad pýši aj nedávno predstavená vlajková loď Huawei Mate 10 Pro.

Samsung W2018 ani zďaleka nie je iba o fotoaparáte. Dnes iba máloktorý výrobca, ak vôbec nejaký, nájde odvahu produkovať smartfón takzvanej véčkovej konštrukcie, ktorá bola v minulosti veľmi populárna.

samsung W2018

Samsung W2018 nie je modelom z nenápadnej nižšej strednej triedy. Ultra prémiový high-end sa bude predávať iba v Číne a očakáva sa, že sa jeho cena bude pohybovať okolo dvoch tisícok amerických dolárov.

Vyklápačku zhmotňuje precízne pospájaná masa kovu a skla, ktorá spolu s ostatnými komponentami udala váhu na úrovni 247 gramov. Pre porovnanie, Samsung Galaxy Note8 váži 195 gramov.

Samozrejmosťou sú rovno dva AMOLED displeje, každý s uhlopriečkou 4,2-palca a FHD 1080p rozlíšením, a plnohodnotná numerická klávesnica s ďalšími hardvérovými ovládačmi. Presne tak ako kedysi.

Vrcholové postavenie je tiež zastrešené čipsetom Snapdragon 835, 6 GB operačnou pamäťou a 64 GB rozšíriteľným (256 GB) úložiskom. Vzhľadom na parametre a počet displejov vcelku nedôveryhodne pôsobí iba 2300 mAh batéria. Samsung W2018 má snímač odtlačkov umiestnený na chrbte a prítomné je tiež špeciálne tlačidlo pre aktiváciu digitálneho asistenta Bixby.

samsung W2018

Spomínaný fotoaparát s clonou f/1.5 pracuje s rozlíšením 12 Mpx. Nie je úplne jasné, ako systém k vysokej svetelnosti pristupuje. Určená má byť iba pre špecifické situácie. Za bežných podmienok fotoaparát nastaví clonu f/2.4.

Do úvahy pripadá automatické zvýšenie svetelnosti (teda zníženie clonového čísla), alebo napríklad špeciálny režim v nastaveniach fotoaparátu, ktorý by si užívateľ poprípade aktivoval manuálne.

Samsung W2018 je jednoducho bizarným smartfónom, ktorý stelesňuje extravagantný dizajn, prémiové materiály a vrcholové špecifikácie v netradičnom konštrukčnom prevedení.

Počítame teda s veľmi úzkou cieľovou skupinou.