Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung má problém: Nová aktualizácia vraj na Galaxy S8 a S8+ pokazila rýchle...

Samsung má problém: Nová aktualizácia vraj na Galaxy S8 a S8+ pokazila rýchle nabíjanie!

30
Foto: PhoneArena

Galaxy S8 je vynikajúce zariadenie, o tom niet pochýb. Skutočne je to jeden z mobilných klenotov tohto roka. Čo sa nám však páči menej je rýchlosť, akou Samsung vydáva nové aktualizácie.

Pri jeho najúspešnejšej vlajkovej lodi by to, povedzme si na rovinu, mohlo byť aj lepšie. Svedčí o tom aj ich snaha rozposlať bezpečnostnú aktualizáciu pre október, ktorá k niektorým ľuďom dorazila až v polovici novembra. Tak či onak, o tom tento článok nie je.

Niektorí majitelia Galaxy S8 a S8+ tvrdia, že nová aktualizácia (s novembrovým bezpečnostným balíčkom), ktorá sa začala šíriť len pred pár dňami, konečne opravuje problém s rýchlym nabíjaním. Ten mal priniesť práve októbrový balíček.

Samsung chybu zatiaľ nepriznal

Prvé sťažnosť Samsung zaznamenal na svojom Twitteri, ako aj na vlastnom diskusnom fóre, kde sa majitelia S8 a S8+ okamžite sťažovali, že im po aktualizácii prestalo fungovať rýchle nabíjanie. Vyzerá to teda tak, že problém sa týka výlučne softvéru, keďže nabíjanie nefunguje ani pri použití originálneho príslušenstva. My sme tieto obvinenia na stranu Samsung otestovali u nás v redakcii a zatiaľ nevidíme žiaden problém. Dá sa preto predpokladať, že problém môže ovplyvňovať len malé percento používateľov.

https://twitter.com/_ShaVerZ_/status/934385706578993152

To však neznamená, že to nie je problém, ktorý by mal Samsung riešiť, hlavne kvôli tomu, že S8 sama o sebe neponúka nijak výnimočne dobrú výdrž batérie. Výrobca problém zatiaľ nepriznal a zároveň ani nevieme či ho nová aktualizácia opravuje. Ostáva len dúfať, že ho výrobca s čoraz intenzívnejšími prácami na Android 8.0 Oreo nezanedbá.

Ak máte Galaxy S8 alebo Galaxy S8+ a prišla vám októbrová aktualizácia, vyskúšajte či vám funguje rýchle nabíjanie a dajte nám vedieť v diskusii nižšie!