Úvod Výrobcovia Samsung Certifikačný výpis potvrdil, že Samsung premenuje strednú triedu smartfónov

Certifikačný výpis potvrdil, že Samsung premenuje strednú triedu smartfónov

0
Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A línia smartfónov pre rok 2018 je na pretrase už nejaký ten týždeň. Je isté, že nové smartfóny strednej triedy prídu na trh bez domovského tlačidla a s obrazovkou o pomere strán 18:9.

Vyzerá to, že sa dnes nadobro potvrdili inovované označenia pre nové Samsung smartfóny zo strednej triedy. Samsung Galaxy A5 sa premenuje na Galaxy A8 a model Galaxy A7 pravdepodobne na Galaxy A8+.

Informácie vyplývajú z certifikačného podania organizácie Bluetooth SIG, ktoré ešte nepredstaveným zariadeniam patrí. Smartfóny budú pracovať so štandardom Bluetooth 5.0, ktorý sa najskôr objavil v tohtoročných vlajkových lodiach. Mimochodom, plánuje sa tiež produkcia Dual SIM verzií nových zástupcov strednej triedy.

Samsung Galaxy A
Protokol organizácie Bluetooth SIG

Samsung Galaxy A8 pre rok 2018 je v protokole zapísaný pod kódovým označením SM-A530F. Kódové označenie predošlej generácie, teda SM-A520F, patrilo práve modelu Galaxy A5 (2017). O nových označeniach teda veľmi nepochybujeme.

Samsung Galaxy A
Samsung Galaxy A8 (2018)

Synchronizácia číselných označení s vlajkovými loďami spoločnosti Samsung určite vnesie viac poriadku do modelových radov. Stále však nepoznáme to najdôležitejšie, a to špecifikáciu, dátum predstavenia a odporúčanú cenu.

V strednej triede panuje ostrá konkurencia, pri ktorej rozhoduje každý, aj cenový detail. V tomto segmente má silné postavenie napríklad Huawei či čínske Xiaomi. Xiaomi vie poskytnúť za málo peňazí veľa muziky a Huawei stále ťaží z veľkej popularity modelov P8 Lite, P9 Lite a P10 Lite.