Úvod Výrobcovia Samsung, LG a ďalší výrobcovia potvrdili, že nespomaľujú svoje zariadenia tak, ako...

Samsung, LG a ďalší výrobcovia potvrdili, že nespomaľujú svoje zariadenia tak, ako Apple

1
galaxy Note8
Samsung Galaxy Note 8

Technologickým svetom stále rezonuje kauza, v ktorej sa Apple priznal a v posledných dňoch zároveň ospravedlnil za to, že spomaľuje staršie iPhone smartfóny. Ak ste prípad prehliadli, detaily nájdete TU.

Popri odhaleniach sa celkom prirodzene ponúkla otázka, či podobným spôsobom cielene neovplyvňujú výkon svojich zariadení aj ostatní výrobcovia smartfónov, nielen Apple. Z oficiálnych vyjadrení vyplýva, že nie.

Dve kórejské technologické spoločnosti a veľkí výrobcovia smartfónov pre server PhoneArena potvrdili, že svoje smartfóny nespomaľujú. Ide samozrejme o značky Samsung a LG.

Výrobca Samsung vo svojom vyjadrení ozrejmil, že kvalita produktov je ich najvyššou prioritou. Zároveň poukázal na kvalitnú batériu s predĺženou životnosťou a niekoľkými stupňami ochrany, ktorú vo svojich zariadeniach používa.

LG V30
LG V30

Na výkon procesorov svojich smartfónov nesiaha ani HTC či Motorola. Svoje potvrdenia doručili serveru The Verge ešte včera.

Zatiaľ to teda vyzerá, že znižovanie výkonu procesorov nie je bežnou praxou výrobcov v segmente inteligentných mobilných telefónov. Časom sa istotne objavia aj ďalšie reakcie ostatných spoločností, ako napríklad Huawei, Sony a podobne.

Apple medzitým výrazne znížil cenu za servisný zásah, v rámci ktorého je možné opotrebovanú batériu vymeniť.