Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9 na detailných renderoch: Najväčšou zmenou prejde snímač odtlačkov

Samsung Galaxy S9 na detailných renderoch: Najväčšou zmenou prejde snímač odtlačkov

3
Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 sa hlási o pozornosť v podobe najnovších renderov, ktoré prezrádzajú mnoho detailov. Podľa nich sa žiadna revolúcia v dizajne konať nebude a Samsung iba vylepší kritizovanú časť.

Samsung Galaxy S9 samozrejme doplní aj väčší súrodenec Samsung Galaxy S9+. Najnovší obrazový materiál pochádza od autorov z @OnLeaks, ktorí majú veľmi vysoké renomé v prípadoch odhaľovania ešte nepredstavených zariadení.

Na renderoch nižšie môžete vidieť, že dizajn nových smartfónov neodskočí od súčasných generácií, čo nevadí. Vzhľad a prevedenie bolo vo väčšine prípadov hodnotené veľmi pozitívne.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 ©onLeaks

Samsung však premiestni snímač odtlačkov prstov pod fotoaparát tak, aby bol ľahšie hmatateľný. Pod displejom ho zatiaľ nenájdeme. Kritizované umiestnenie vedľa fotoaparátu pri súčasných modeloch mnohí považujú za nešťastné, s čím súhlasíme.

Samsung sa ani v budúcom roku nezbaví 3,5 mm audio konektora, za mriežku v spodnej hrane sa ukryje reproduktor a v roku 2018 sa tiež počíta s digitálnym asistentom Bixby a k nemu priradeným hardvérovým tlačidlom na bočnej strane smartfónu.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 ©onLeaks

Bez inovácií ale nezostaneme. Okrem väčšieho výkonu a obvyklej nižšej spotreby energie Samsung kuchtí lepší softvér, dokonalejšiu prednú kameru pre rozpoznávanie tváre a najväčším ternom má byť podstatne vylepšený fotoaparát.

Samsung tento rok v rebríčku DxOMark skolili Google Pixel 2, Huawei Mate 10 Pro či iPhone 8 Plus. Na odpoveď sme určite zvedaví. Mimochodom, duálny fotoaparát bude mať zrejme iba model Galaxy S9+. Menší súrodenec si vystačí so single optikou.

Očakáva sa, že Samsung predstaví duo Galaxy S9 vo februári a na trh ho pošle v priebehu marca, čím by došlo k spusteniu predaja o niečo skôr ako v tomto roku. O tomto aspekte je ale zatiaľ skoro hovoriť.