Úvod Výrobcovia Samsung Toto, že je stredná trieda? Galaxy A (2018) nemá domovské tlačidlo a...

Toto, že je stredná trieda? Galaxy A (2018) nemá domovské tlačidlo a vyzerá skvostne!

6
galaxy A
Domovské tlačidlo modelu Galaxy A5 (2017)

Tohtoročné vlajkové lode z dielne kórejského Samsungu prišli o typické tlačidlo pod displejom na úkor užšieho a vyššieho displeja s minimálnym orámovaním. Samsung inováciu zopakuje aj v strednej triede.

Stredná trieda má v rámci portfólia Samsungu zastúpenie v modelovom rade Galaxy A. Na verejnosti sa už objavilo niekoľko renderov, ktoré zobrazovali smartfóny z radu Galaxy A s nasadenými krytmi. Hovorilo sa o nich ako o modeloch Galaxy A5 a Galaxy A7.

Aktuálne, tentokrát živé fotografie, majú patriť smartfónu s novým označením Samsung Galaxy A8+ (2018). Pomenovanie zachytáva fotografia nastavení smartfónu, na ktorej sú zobrazené informácie o zariadení.

Fotografia iba potvrdzuje zavedenie nového a určite lepšieho dizajnu aj v strednej triede Samsung smartfónov. Takzvaný nekonečný AMOLED displej pokryje väčšinu prednej plochy a charakterizovať ho bude pomer strán 18:9. Duo Galaxy S8 má displej s pomerom strán až 18,5:9.

Galaxy A8
Takto má vyzerať Samsung Galaxy A8+ pre rok 2018

Záhadnejšie sú ale označenia v strednej triede. Napríklad v minulom roku Samsung vyprodukoval smartfóny Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) a Galaxy A7 (2017). Na náš trh ale putovali iba prvé dva menované smartfóny.

Momentálne tu máme Galaxy A8 s prívlastkom Plus čo naznačuje, že musí existovať aj bežný Galaxy A8. Je možné, že Samsung číselné označenia zosynchronizuje s vlajkovými smartfónmi. Galaxy A8 môže nahradiť pôvodný Galaxy A7. V roku 2018 možno ani neuvidíme najnižšie radený model Galaxy A3, ktorý patril skôr do nižšej ako strednej triedy.

Je celkom isté, že Samsung plánuje zaviesť podstatnejšie zmeny v strednej triede. Najdôležitejšie odpovede ale stále nemáme. Neviem kedy presne, s akou výbavou a hlavne za koľko.