Úvod Zariadenia Pozor na kapacitu batérie: Niektorí výrobcovia uvádzajú nepravdivé hodnoty

Pozor na kapacitu batérie: Niektorí výrobcovia uvádzajú nepravdivé hodnoty

Tlačová správa.

1

V súčasnosti sa životnosť batérie stáva čoraz dôležitejším aspektom pri výbere smartfónu. Užívatelia tak majú tendenciu dávať zreteľ práve na tie zariadenia, ktoré sľubujú dlhú výdrž na jedno nabitie.

Ako však posúdiť, že má batéria smartfónu „dlhú životnosť“? Všetky kapacity batérie v mobilných telefónoch sú uvedené v miliampérhodinách (mAh). To teda značí, ako dlho batéria dokáže udržať zariadenie v prevádzke.

Klamú vďaka prepočtom o priemernej spotrebe

Pre príklad, 1 900 mAh batéria dokáže dodať 1 900 mAh prúdu po dobu jednej hodiny, ak je odber 1 900 mAh za hodinu. To nie je raketová veda. Máloktoré zariadenie má však takto intenzívny odber. Stretnúť sa skôr môžeme s – v priemere – nižším odberom, napríklad 380 mA alebo 190 mA. Pri takomto odbere by naše teoretické zariadenie vydržalo na jedno nabitie 5, resp. 10 hodín.

Mnohí výrobcovia však pri údaji o kapacite batérii klamú. Aj napriek tomu, že zariadenie vybavia, povedzme, 2 915 mAh batériou, často uvádzajú podstatne vyššiu kapacitu. Stalo sa aj to, že na krabičke svietil nápis 5 000 mAh, keď skutočná kapacita batéria nepresiahla ani hodnotu 3 000 mAh.

O skutočnej kapacite batérie výrobcovia často klamú

Pre výrobcov sú tvrdenia o dlhej výdrži batérie a pár nálepiek na krabičke veľmi jednoduché. Vybaviť smartfóny poriadnymi batériami je už náročnejšia záležitosť. Pri výbere smartfónov, hlavne z Číny, si teda treba dávať pozor.

Nájdu sa aj féroví hráči

Jeden výrobca, ktorý si na batérie dáva veľký pozor je LEAGOO. Aj keď sa to nám, ako Slovákom, nemusí zdať možné, LEAGOO je v Číne „veľkou rybou“ s niekoľkými tisíckami zamestnancov. Ide o firmu, ktorá chce svoje silné zázemie v Číne rozšíriť aj o Európu a aj preto si nemôže dovoliť šachovať s klamaním o kapacite batérií.

Ak máš záujem o zariadenie, ktoré doslova neklame telom ale skutočne ponúka to, čo o ňom výrobca tvrdí, páčiť by sa ti mohol napríklad LEAGOO KIICAA Power so 4 000 mAh akumulátorom. Rozhodnutie však necháme už len a len na tebe.

– Tlačová správa –