Úvod Smartphony Aktualizácie OnePlus 5 získava aktualizáciu na Android 8.0 Oreo!

OnePlus 5 získava aktualizáciu na Android 8.0 Oreo!

1
android oreo

Smartfón OnePlus 5 už obdržal dve verejné beta verzie operačného systému Android a do tretice ho dobieha očakávaná stabilná iterácia určená širokému publiku. Aktualizácia sa šíri od 25. decembra.

OnePlus 5 tak dostáva malý, resp. skôr veľký softvérový darček. Operačný systém Android Oreo prichádza formou OTA aktualizácie v podobe systému OxygenOS 5.0.

Aktualizácia zo začiatku dobieha iba malé percento užívateľov (napr. vo Francúzsku). Dynamické rozširovanie medzi užívateľmi nastane v najbližších dňoch.

Aktualizáciu sa určite oplatí nainštalovať. Prichádza s ňou dokonalejšia optimalizácia spúšťača, nové užívateľské prostredie pre fotoaparát a rýchle nastavenia, lepšie bude pracovať WiFi a režim šetrenia energie, a novinkou je paralelný chod aplikácií.

OnePlus 5
OnePlus 5

To znamená, že na jednom zariadení môžete byť prihlásení napríklad do dvoch Facebook účtov a podobne. S aktualizáciou prichádza aj posledná decembrová bezpečnostná záplata a niekoľko ďalších vylepšení a nových funkcií.

OnePlus 5 dostane ešte jednu aktualizáciu mimo tej aktuálne uvádzanej. Riaditeľ spoločnosti ozrejmil, že smartfón dostane samostatný update, ktorý sprístupní funkciu rozpoznávania tváre pre odomknutie zariadenia.

OnePlus 5
OnePlus 5

Táto funkcia mala premiéru na novšom OnePlus 5T a zaujala tým, že zariadenie odomykala rýchlejšie ako technológia FaceID na smartfóne iPhone X.

Výrobca plánoval zverejniť aktualizáciu na Android Oreo začiatkom roka 2018. Nebýva zvykom, že ku zverejneniu aktualizácie dôjde ešte pred oficiálne potvrdeným termínom. Palec hore.