Úvod Nokia Nokia 3310 Na trh príde nová Nokia 3310 s 4G konektivitou

Na trh príde nová Nokia 3310 s 4G konektivitou

Nokia 3310 prejde ďalším vylepšením, tentokrát ponúkne 4G konektivitu.

8

Takmer celý mobilný svet sa momentálne točí okolo smartfónov, no malé percento ľudí ešte stále baží za tlačítkovými, resp. „hlúpymi“ telefónmi, akým je napríklad aj Nokia 3310.

HMD Global ju začiatkom roka síce vzkriesil z mŕtvych, v tom čase ponúkala len 2.5G konektivitu. Neskôr prišla aj verzia s 3G konektivitou, no a teraz sa na trh chystá verzia so 4G. Tlačítkový telefón s 4G. Wow.

Nový operačný systém a Android aplikácie?

Zmena sa nebude týkať len samotnej konektivity, ale aj operačného systému. Doterajšie verzie totiž bežali na operačných systémoch Feature OS alebo s30+. Nová verzia už pobeží na YunOS, ktorý podporuje viac aplikácií, ktoré poznáme z Androidu. Je možné, že by sme na novej Nokia 3310 4G mohli vidieť aj okresanú verziu WhatsAppu.

Pochopiteľne, nepôjde o najpopulárnejší a najobľúbenejší telefón tohto desaťročia. Mať však možnosť pripojiť sa na 4G sieť aj na relatívne lacnom zariadení je určite veľké plus. Cena síce bude vyššia než 60 € pri základnej verzii 3310-tky, ak sa však udrží pod 100 €, iste sa stane veľkým lákadlom pre všetkých, ktorí preferujú hardvérovú klávesnicu a malú veľkosť zariadenia.