Úvod Novinky Hry Niantic vyrukoval s trailerom pre nové pokračovanie AR hry Ingress Prime

Niantic vyrukoval s trailerom pre nové pokračovanie AR hry Ingress Prime

0
ingress prime

Prvé a určite podarené dielo menom Ingress z dielne spoločnosti Niantic uzrelo svetlo sveta ešte v roku 2012. Hra sa stala napriek svojmu netradičnému konceptu obľúbenou a po pol roku od spustenia mala na konte cez pol milióna aktívnych hráčov. 

Niantic nám už dávnejšie sľúbil pokračovanie, resp. nové vydanie masívnej exteriérovej hry pre viac hráčov v rozšírenej realite. K uvoľneniu pokračovania nazvaného Ingress Prime malo dôjsť do konca tohto roka.

Tvorcovia ale pôvodne plánovaný termín nestihnú. Premiéra hry Ingress Prime sa odsúva na rok 2018, ktorý bude pre autorov náročný.

Niantic totižto pracuje aj na ďalšej hre v rozšírenej realite, ktorá sa má medzi hráčov dostať taktiež v roku 2018. Pôjde o hru založenú na motíve populárnej postavičky Harry Potter.

Detaily o hre Ingress Prime nie sú známe. Je ale viac ako isté, že tvorcovia zostali verní sci-fi žánru, súboju dvoch frakcií, alebo pohybe v reálnom čase na reálnych miestach.

ingress prime
Oficiálna grafika toho o hre veľa nenapovie. Logo však zostáva zachované

Ingress Prime bude využívať rovnakú technologickú platformu ako hit Pokémon Go. Očakávať tak môžeme slušnú dávku zábavy pod hlavičkou moderných technológií ako ARCore (Google) a ARKit (Apple).

Hra okrem toho príde s vylepšenou grafikou a priateľskejším užívateľským prostredím. Pre hráčov by malo byť veľmi ťažké, ak nie nemožné, podvádzať hernú mechaniku.

Pri hre Pokémon Go sme videli rôzne falošné generátory GPS súradníc a podobne, ktoré hranie výrazne uľahčovali.

Titul Ingress Prime sa verejnosti odhalil prostredníctvom uvádzacieho videa, ktoré si môžete pozrieť nižšie. Aktívny je tiež oficiálny web ingressprime.com, kde je sprístupnená pre odber noviniek.

Ingress Prime