Úvod Výrobcovia LG Mobilná divízia LG má nového riaditeľa: Experta na výskum a vývoj

Mobilná divízia LG má nového riaditeľa: Experta na výskum a vývoj

1
LG

Kórejský gigant LG Electronics informoval o čerstvých personálnych zmenách, ktoré sa dotknú aj mobilnej divízie. Tá dostane nového generálneho riaditeľa, ktorý ale úplným nováčikom nie je.

Na stoličku prezidenta a generálneho riaditeľa divízie LG Mobile Communications zasadne Hwang Jeong-hwan. Nahradí na nej odchádzajúcu hlavu mobilného biznisu menom Juno Cho.

Hwang Jeong-hwan prichádza na nové miesto z divízie LG Home Entertainment (OLED TV a pod.), kde posledný rok pôsobil ako šéf výskumu a vývoja. Hwang sa venoval výskumu a vývoju v LG niekoľko dlhých rokov.

Dokonca bol úzko spätý s vývojom jedného z prvých inteligentných mobilných telefónov s logom LG. Hwang má teda bohaté skúsenosti a určite množstvo kreatívnych nápadov. Navyše prichádza z jednej z najúspešnejších divízií LG.

Očakáva sa, že časť úspechu sa pod vedením nového riaditeľa pretaví aj v podnikaní s mobilnými zariadeniami. Divízia LG Mobile Communications totižto za posledné dva roky vykázala iba dva štvrťroky s pozitívnym ekonomickým výsledkom. Ostatné kvartály boli stratové.

LG V30
Model V30 – posledné dielo mobilnej divízie LG

V poslednom 3. štvrťroku 2017 vykázala mobilná divízia prevádzkovú stratu 331,17 miliónov dolárov, čo na pekné Vianoce zrovna nevyzerá. Kľúčový hráč interného biznisu a inovátor v jednej osobe by mohol zvrátiť zaostávanie smartfónov LG za dvornou konkurenciou.

Ako konkurencia sa často spomína rovnako juhokórejský Samsung, ktorý sa na prevádzkové štvrťročné straty zrovna nesťažuje. Ťažko povedať, kedy sa práca čerstvého generálneho riaditeľa odzrkadlí na nových produktoch.

Posledným esom v rukáve mobilnej divízie LG je smartfón LG V30, ktorý sa začiatkom decembra objaví na našom trhu s maloobchodnou odporúčanou cenou 899 €. Veríme, že divízia LG Mobile bude pod novým vedením konkurencieschopnejšia.