Úvod LG LG G7 LG G7 má priniesť pokrokový senzor: Skombinuje skener dúhovky a selfie kameru!

LG G7 má priniesť pokrokový senzor: Skombinuje skener dúhovky a selfie kameru!

LG pracuje na skutočne pokrokovom senzore, ktorý bude schopný plniť úlohu skenera dúhoviek aj selfie kamery.

0
Galaxy S9
Skener očnej dúhovky zaujal už pri nebohom Galaxy Note 7

Zariadenia od LG, vrátane najnovšieho modelu V30 ponúkali len základnú funkcionalitu rozpoznania tváre, a to formou selfie. Budúci rok by sa to s príchodom LG G7 malo zmeniť.

Vyplýva to z patentu LG, ktorý sa podarilo objaviť server LetsGoDigital. LG G7 a možno aj ďalšie zariadenia LG určené pre rok 2018 by mohli ponúknuť skener dúhovky, ktorý ponúka napríklad Galaxy S8/S8+ či Galaxy Note 8. Zabezpečenie pomocou dúhovky bude samozrejme funkčné aj počas úplnej tmy, LG však pracuje na ďalších stupňoch zabezpečenia. Jednou z nich môže byť sledovanie určitých bodiek na displeji, aby tak telefón vedel, že sa ho snaží otvoriť skutočný človek a nie len statický obraz.

zdroj: pixabay.com

Ďalším dôkazom o tom, že sa LG pripravuje posunúť level zabezpečenia na novú úroveň je nový senzor, ktorý spoločnosť predstavila ešte na veľtrhu KES (Korea Eelectronics Show). LG Innotek, dcérska spoločnosť LG, tam ukázala senzor „all-in-one,“ ktorý spája skener dúhovky a predný fotoaparát do jedného kompaktného balíčka. Takýto senzor spoločnosť ešte v smartfóne nepoužila.

Duálne riešenie (vľavo) a „all-in-one“ rešenie od LG (vpravo)

Skener dúhovky funguje na princípe osvietenia očí infračerveným svetlom, ktoré je nutné pre zachytenie tých najjemnejších vlastností dúhoviek. Tento proces je extrémne dôležitý hlavne pri ľuďoch s tmavými očami.