Úvod Aplikácie Letecké testy v obchode Google Play: Otestuj sa pred skúškou!

Letecké testy v obchode Google Play: Otestuj sa pred skúškou!

2
letecke testy
Záber z paródie Pripútajte sa, prosím!

V obchode Google Play sa od tohto mesiaca vyníma užitočná aplikácia, ktorá má veľmi úzku cieľovú skupinu, no je rozhodne zaujímavá. Aplikáciu vytvoril slovenský vývojár Michael Šubák.

Letecké testy sú určené pre súkromných pilotov, ktorých čakajú skúšky na Dopravnom úrade. Pomocou aplikácie môžu jednoducho trénovať, vzdelávať sa a zlepšovať svoje schopnosti.

Aj keď aplikácia cieli na budúcich skutočných pilotov, odporučili by sme ju aj laikom, ktorých zaujíma letecký priemysel a chceli by sa dozvedieť niečo nové. V aplikácii sa totižto nachádza viac ako 1500 otázok, ktoré sú zoradené v približne dvadsiatke kategórií.

letecke testy

Aplikácia ponúka formu zlepšovania v zaužívanej podobe so zadaním a následným určením jednej správnej z troch možných odpovedí. Druhý režim generuje otázky náhodne, pričom na ne musíte odpovedať.

Odpoveď nevyberáte a v tomto smere je lepšie, ak vás niekto napríklad skúša a otázky vám číta. Len pre zaujímavosť uvedieme tri (kratšie) otázky, ktoré v aplikácii nájdete. Pokiaľ vás lietadlá zaujímajú ako hobby, bude aj vás táto aplikácia zaujímať.

Q: Letové povolenie je povolenie vydané veliteľovi lietadla vykonať let alebo v lete pokračovať za podmienok určených:
A: Stanoviskom riadenia letovej prevádzky.

Q: Kritické Reynoldsovo číslo určuje polohu:
A: Bodu prechodu laminárneho prúdenia na turbulentné.

Q: Ak lietadlová stanica nie je schopná nadviazať spojenie s leteckou stanicou na určenom kmitočte:
A: Pokúsi sa o nadviazanie spojenia na inom kmitočte pre danú trať.

Aplikácia inak funguje svižne a stabilne. Užívateľské prostredie je jednoduché a prispôsobené tak, aby ste sa dostali ku každej hlavnej položke na jeden-dva dotyky. Problémový je iba typ písma, ktorý ale nebude problém zmeniť.

Aplikácia Letecké testy – PPL(A) stojí 8,49 € a nájdete ju v obchode Google Play na tejto adrese. Pre budúcich pilotov pôjde určite o veľmi dobrú investíciu.