Úvod Zariadenia Spomínate si na Kodak Ektra? Cena zaujímavého foto mobilu rapídne klesla o...

Spomínate si na Kodak Ektra? Cena zaujímavého foto mobilu rapídne klesla o 400 EUR!

2
kodak ektra

Na to, aby ste sa mohli nazvať spokojným užívateľom, nepotrebujete najnovšie a logicky najdrahšie vlajkové lode. Skvele postačia aj tie skôr vydané, pričom ušetríte nemalé prostriedky. 

Naším tohtoročným favoritom je smartfón LG G6, čo ste už možno postrehli. Tento kúsok bol predstavený koncom februára tohto roka, o čom sme informovali TU. Na náš trh prišiel v priebehu nasledujúcich týždňov s cenou pohybujúcou sa okolo 700 EUR.

Aktuálne si viete tento smartfón zadovážiť za cenu od 385 EUR, čo je rozhodne citeľný pokles oproti uvádzacím cenám.

Na výslní sa však objavila ešte lepšia cenová bomba. Server idnes.cz si všimol rapídny pokles ceny pomerne jedinečného inteligentného foto mobilu Kodak Ektra, ktorý prišiel na trh do Európy v priebehu decembra minulého roka, čiže pred 12-timi mesiacmi.

kodak ektra
Kodak Ektra

Nemecký Amazon ho vtedy ponúkal za štartovacích 499 EUR. Na našom trhu sa dal zadovážiť za vyššiu cenu, 529 EUR. Tieto ceny už momentálne ani zďaleka neplatia. Porovnávač cien Heureka.sk hovorí o cene 129 EUR, ktorá sa presnejšie týka predajcu HEJ.sk.

Kodak Ektra nie je čistokrvnou vlajkovou loďou. Posadil sa niekde na pomedzie strednej triedy a vrcholového segmentu. Kvality tohto zariadenia sme nepreverovali, no výnimočne nízka cena stojí za pozornosť.

Kodak Ektra zaujal retro dizajnom a nápadnou optikou na zadnej strane, za ktorou sa ukrýva 21 Mpx snímač Sony IMX 230 s clonou f/2.0, optickou stabilizáciou obrazu, PDAF zaostrovaním a schopnosťou video záznamu v 4K kvalite.

Ďalšie vlajkové lode

Pri vyhľadávaní vianočného darčeka, ak ho ešte nemáte, by sme neprehliadli ani minulé vlajkové lode ostatných popredných výrobcov pôsobiacich na našom trhu.

Huawei P10 ako menší z dvojice bol predstavený 26. februára. Elegantná vlajková loď s duálnym Leica fotoaparátom a širokou škálou farebných prevedení prišla na náš trh v prvej polovici mesiaca marec s maloobchodnou odporúčanou cenou 599 EUR.

huawei p10
Huawei P10

Huawei P10 v single SIM verzii so 64 GB internou pamäťou momentálne stojí podobne ako LG G6, čiže približne od 385 EUR. Samsung Galaxy S8 možno ešte nie je cenovo tak zaujímavý, ako jeho dobre hodnotená predošlá generácia.

Samsung Galaxy S7 momentálne štartuje na cene necelých 390 EUR.

V pamäti nám taktiež utkvela vlaňajšia žiletka, extrémne tenký smartfón Motorola/Lenovo Moto Z. Čistý operačný systém, 4 GB RAM či QHD displej výrobca v októbri minulého roka ocenil na 699 EUR.

moto Z
Lenovo Moto Z je extrémne štíhlym smartfónom

Heureka.sk zobrazuje aktuálnu cenu 289 EUR v rámci kapacít predajcu bestcena.sk.

Z príkladov vyššie vyplýva, že ak si nepotrpíte na tú najnovšiu a najlepšiu technológiu, no stále chcete vlastniť výborne vybavený smartfón so statusom vlajkovej lode, oplatí sa počkať niekoľko mesiacov, resp. siahnuť po „starších“ kúskoch.

Natrafili ste počas hľadania technologických vianočných darčekov na cenový hit? Pochváľte sa v diskusii!