Úvod Aplikácie Instagram testuje novú samostatnú aplikáciu pre zasielanie správ. Toto je Direct

Instagram testuje novú samostatnú aplikáciu pre zasielanie správ. Toto je Direct

Zatiaľ iba experimentálne a pre niekoľko málo vybraných krajín

0
Instagram Direct
© TNW

Popularita foto sociálnej siete Instagram rapídne rastie, a to sa týka aj jej funkcie Príbehov. Doslova každú chvíľu sa objaví nejaká tá viac či menej podstatná funkcia, na ktorej vývojári pracujú, alebo ju už rovno uvoľnili.

Naposledy to bola napríklad archivácia príbehov a funkcia Stories Highlights. Instagram ale ide ďalej. Až tak, že vývojári aplikácie pripravili oddelenie vnorených priamych správ do samostatnej aplikácie.

V podstate niečo ako Facebook a Facebook Messenger. Tvorcovia Instagramu sa domnievajú, že funkcia odosielania správ nikdy nepadne na úrodnú pôdu, pokiaľ bude na niečo viazaná.

Instagram vlastní Facebook a ten dobre vie, ako sa tieto veci majú. Čo sa osvedčilo pri Facebooku, môže sa osvedčiť aj pri Instagrame. Nová aplikácia sa volá Direct a stiahnuť si ju zatiaľ môžu užívatelia na vybraných trhoch.

direct
© The Verge

Napriek jej existencii ide stále o experiment, ktorý Instagram testuje vo vybraných krajinách. Direct sa dá stiahnuť v Izraeli, Taliansku, Čile, Portugalsku, Turecku a Uruguaji. Aplikácia je kompatibilná s oboma najpoužívanejšími mobilnými platformami, čiže s OS Android aj iOS.

Instagram sa mení z obyčajného digitálneho miesta pre zdieľanie fotografií na plnohodnotnú sociálnu sieť, aj keď stále primárne zameranú na obrázky, fotografie a krátke videá.

Instagram Direct sa vôbec nemusí rozšíriť do sveta tvorcovia ho radi v prípade neúspechu pochovajú. Nemyslíme si, že sa tak stane. Aplikácia má zmyslel, keďže je Instagram pre mnohých užívateľov sociálnou sieťou číslo jedna.

Budeme sledovať, akým spôsobom sa aplikácia Instagram Direct vyvinie.