Úvod Novinky Android Google niečo pokazil: V Android 8.1 začala blbnúť základná funkcionalita!

Google niečo pokazil: V Android 8.1 začala blbnúť základná funkcionalita!

Google pracuje na odstránení závažnej chyby.

3
android oreo

Vyzerá to tak, že si Google pri tvorbe Android 8.1 nevšimol jednu výraznú chybu. Niekoľko používateľov nahlásilo, že najnovšia verzia operačného systému Android obsahuje chybu, ktorá negatívne vplýva na multi-touch. Informoval o tom server Phone Arena.

Multi-touch je schopnosť smartfónu nezávisle registrovať dva a viac dotykov na displeji. Táto funkcionalita je stará, ako smartfón samotný. Využívate ju každý deň, napríklad pri swipovaní pre priblíženie obrázku. Viac si ju však všimnete, ak si chcete zahrať strieľačku, ktorú je nutné ovládať prvkami na displeji. Pohyb postavičky a mierenie zbraňou tak na Android 8.1 Oreo predstavuje skutočný problém. Ako to vyzerá si môžete pozrieť na videu nižšie.

Google o probléme vedel ešte pri vývoji developer preview verzie (verzia určená pre vývojárov, počas ktorej sa odhaľujú rôzne nedokonalosti systému), no akosi si ju firma zabudla poznačiť a finálnu verziu vydala aj s ňou.

Softvérový gigant už spustil práce na odstránení tejto zvláštnej a nešťastnej chybičky krásy. Kedy príde oprava zatiaľ nevieme.