Úvod Novinky Android Google zavádza novinku: V Google Play sú aplikácie, ktoré netreba inštalovať, rovno ich...

Google zavádza novinku: V Google Play sú aplikácie, ktoré netreba inštalovať, rovno ich spustíte!

Vyskúšaj novinku!

1

Google je progresívna spoločnosť, ktorá aktívne hľadá spôsoby, ako nám zjednodušiť život. Ich najnovším počinom sú aplikácie, ktoré sa automaticky spúšťajú bez nutnosti inštalácie. Aplikácie sú pritom streamované, resp. virtualizované priamo zo serverov Google.

Spoločnosť zatiaľ nešpecifikovala, koľko ich v Google Play môžeme stretnúť. Jedno však vieme, je ich určite viac, než šesť, čo je číslo, ktoré sa uvádza na stránkach podpory pre vývojárov. No a ako takúto aplikáciu spoznáte? Veľmi ľahko, vedľa tlačidla „inštalovať“ sa nachádza tlačidlo „skúsiť“.

Pri niektorých aplikáciách sa objavila možnosť „skúsiť“

Keď ťuknete na tlačidlo skúsiť a súhlasíte s podmienkami Google, aplikácia sa otvorí a môžete robiť to, čo potrebujete. Ide však len o akúsi skúšobnú verziu, čo vám Google pripomenie upozornením priamo v aplikácii. Plnú verziu aplikácie si prirodzene musíte nainštalovať.

Novú funkciu som skúšal na smartfóne OnePlus 5 (Android 8.0 Oreo beta), na ktorom to fungovalo bez väčších problémov. Narazil som však aj na smartfóny, ako napríklad redakčný Mate 10 Pro, na ktorom to bohužiaľ padalo. Je viac než isté, že Google funkciu zatiaľ len testuje. Tak či onak, vyskúšajte to a dajte mi vedieť či vám to funguje.