Úvod Aplikácie Google má dve úplne nové aplikácie: Čo dokážu Selfissimo! a Storyboard?

Google má dve úplne nové aplikácie: Čo dokážu Selfissimo! a Storyboard?

0
aplikacie

Ľudia v Google radi experimentujú a experimenty neobchádzajú ani vývoj aplikácií. Už sme pár diel videli a momentálne k nim pribudli ďalšie dve. Google do obchodu Play uviedol dve nové aplikácie zamerané na fotografiu a video.

Užívatelia so smartfónmi fotia radi a veľa. Darí sa tak logicky tiež rôznym aplikáciám, ktoré cielia na úpravu fotografií alebo na ich priame snímanie. Google má dve nové takto zamerané aplikácie, ktoré sa nazývajú Selfissimo!Storyboard. Čo dokážu?

Selfissimo!

Extrémne jednoduchá aplikácia bude pre selfie maniakov veľmi návykovou záležitosťou. Aplikácia pristupuje k snímaniu selfie fotografií pomerne unikátne. Appka vás totižto fotografuje úplne automaticky.

Podmienkou je, že sa nesmiete hýbať. Pokojne sa nastavíte do svojej selfie polohy a v momente, keď sa prestanete hýbať, aplikácia urobí fotografiu. Takto to môže pokračovať niekoľkokrát za sebou.

aplikácie

Ak budete mať fotografovania dosť, ťapnete na akékoľvek miesto na obrazovke, čím sa automaticky presuniete na výber zhotovených snímok. Tie si môžete následne uložiť do galérie, resp. vyberiete z nich iba tie najlepšie. Pozor, snímky sa automaticky neukladajú do galérie. Musíte si ich uložiť manuálne.

Selfissimo vás odfotografuje s umeleckým nádychom čiernobielych portrétov. Vlastne celá aplikácia postráda akúkoľvek farbu a funkcionalitu navyše. Jediné nastavenie aplikácie vám umožní aktivovať komplimenty. Počas automatického fotografovania obdržíte od aplikácie chválu za výborné fotky.

Tým funkcionalita končí. Veľmi jednoduchú automatickú selfie mašinu nájdete v obchode Play na tejto adrese.

Storyboard

Výskumníci z Google tiež vytvorili aplikáciu Storyboard, ktorá premení vaše videá zo smartfónu na komiks. Opäť sme sa stretli s veľmi prostým užívateľským prostredím, kde dostala všetku pozornosť priama funkcionalita aplikácie.

Po otvorení aplikácie musíte použiť jedno jediné dostupné tlačidlo, ktoré slúži pre nahranie videa. Vyberiete si obľúbené video z galérie, počkáte, kým ho aplikácia spracuje a následne vypľuje komiksovú zostavu.

aplikacie

Storyboard vytvorí komiks zo snímok z videa. Výsledok by sme skôr nazvali kolážou a nie komiksom, no charakteristika aplikácie v Google Play hovorí o komiksoch. Ak sa vám koláž nepáči, potiahnutím dole obrazovku obnovíte a aplikácia vám ponúkne iné prevedenie koláže.

Vo finále ťapnete po obrazovke, čím aktivujete menu s možnosťou uloženia diela, jeho zdieľania všemožnými online smermi a pokiaľ sa vám výsledok nepáči, nahrať môžete nové video.

K appke Storyboard vás prepraví tento odkaz. Obe aplikácie sú k dispozícii na stiahnutie bezplatne a v oboch prípadoch ide o pilotné verzie.