Úvod Výrobcovia Samsung Bude cítiť, kde sa šetrilo: Galaxy A8 a A8+ nemajú displej citlivý na...

Bude cítiť, kde sa šetrilo: Galaxy A8 a A8+ nemajú displej citlivý na tlak

1
Samsung Galaxy A8 nemá na tlak citlivý displej.

Najnovšie smartfóny od Samsungu z radu Galaxy A vyzerajú fantasticky. Skutočne, tak pekné smartfóny ako Galaxy A8 (2018) a A8+ (2018) v strednej triede len tak ľahko nenájdete.

Dizajn totiž čerpajú z vlajkových lodí, Galaxy S8 a S8+, čo je vidieť hneď na prvý pohľad. Svedčí o tom aj 18:9 displej, snímač odtlačkov prstov na zadnej strane a krásne tenké rámiky na prednej strane.

Pre Samsung je dôležité rozlíšiť, ktoré modely budú vlajkové a ktoré naopak o triedu nižšie. Aj preto smartfóny radu Galaxy A8 (2018) nezískajú všetku funkcionalitu, ktorou disponujú podstatne drahšie kúsky. Jedným z hlavných rozdielov má byť absencia na tlak citlivého tlačidla „Domov“.

Pri Galaxy S8 a S8+ je možné smartfón prebudiť silnejším zatlačením na miesto, kde sa schováva tlačidlo „Domov“. Na Galaxy A8 (2018) to už možné nebude. Aby ste telefón zobudili, budete musieť na displej dvakrát ťuknúť alebo použiť tlačidlo pre vypnutie/zapnutie zariadenia.

Pre zapnutie displeja treba dvakrát ťuknúť na virtuálne tlačidlo „Domov“

Ide o maličkosť, na ktorú si však majitelia Galaxy S8 zvykli. Viem to podľa toho, lebo som istý čas patril práve medzi týchto majiteľov. Samsungu sa však nečudujeme, spravili by sme to isté. Tak či onak novinky od Samsungu vyzerajú nádherne.